Blic

Dejan Savić izabrao delfine

-

navijaĆe za srbiju Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezenta­cije Srbije, saopštio je spisak vaterpolis­ta koji će trenirati u Beogradu i pripremati se za naredne akcije. Pripreme će trajati od 10. do 14. juna, kada će biti određeni igrači koji će sa radom nastaviti u Kranju (Slovenija), a među njima će biti vaterpolis­ti koji će posle F8 Lige šampiona u Đenovi dobiti kratak odmor.

Najvažnije takmičenje za Savićeve “delfine” biće Evropsko prvenstvo, koje se održava u Barseloni od 14. do 28. jula, a na koje će Srbija doći kao trostruki uzastopni prvak svog kontinenta. Nesumnjivo je da će i u Španiji ciljati da se popnu na najviše postolje.

Na bazenu u Košutnjaku treniraće 23 igrača: Dimitrije Rističević, Petar Tomić, Đorđe Vučinić, Nikola Radonjić, Marko Janković, Nikola Lukić, zašto onaj. Selektor je taj koji odlučuje i treba ga pustiti da radi svoj posao. Srbija je odlična reprezenta­cija, ali ne treba zaboraviti da se nalazi u veoma teškoj grupi. Brazil je tu apsolutni favorit, Švajcarska je odlična, Kostarika je nepoznanic­a, ali ima mnogo dobrih igrača. Ne može tako lako da se kaže, idemo dalje. Teško je to. Bilo bi dobro da se prođe grupa, ali i ako se ne prođe, nije smak sveta, pogotovo kada upadnete u tako jaku grupu.

Brnović ima 27 utakmica u dresu sa državnim grbom, a bio je i akter Svetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj.

- Imali smo tada mnogo jaku generaciju. Stvarno je šteta što nismo napravili neki uspeh. Imali smo takve igrače, da to teško ponovo može da se nađe u jednoj ekipi. Samo naša greška je što nismo uradili nešto više. Olako smo shvatali mečeve. Mislili smo da imamo mnogo jake igrače i da će svi da padaju pred nama. Imali smo tu utakmicu sa Nemačkom, vodili 2:0, da je to prošlo kako treba, kasnije bismo imali lakše rivale. Međutim, to smo mi, kada mislimo da će sve biti lako, ispadne mnogo teško. Đorđe Lazić (Partizan), Lazar Dobožanov, Veljko Tankosić, Ognjen Stojanović, Mateja Asanović, Nebojša Toholj (Crvena zvezda), Radoslav Filipović (Vojvodina), Petar Velkić (Šabac), Nemanja Vico (Triestina), Sava Ranđelović, Nemanja Ubović (OSC Budimpešta), Stefan Mitrović, Nikola Jakšić (Ferencvaro­š), Gojko Pijetlović (Oradea), Duško Pijetlović, Gavril Subotić (Dinamo Moskva) i Radomir Drašović (Sport menadžment Verona).

BILO BI DOBRO DA SE PROĐE GRUPA, ALI I AKO SE NE PROĐE, NIJE SMAK SVETA - KAŽE BRANKO BRNOVIĆ

Lopte sa kojima će se igrati na SP su specifične, prosto lete kada ih pipneš, pa bi to trebalo da iskoristim­o - ističe Dušan Tadić Asistent selektora Mladena Krstajića, Milan Obradović, dao je ocenu meča Engleska - Kostarika (2:0).

- Ništa nas nije iznenadilo kod Kostarike. Igraju dosta čvrsto, a odmarali su najbolje igrače. Ništa novo nisu pokazali, ne menjaju sistem. Očekujemo da tako igraju i u Rusiji. Dva naša skauta bila su da gledaju Kostariku uživo. Odmaraćemo i protiv Bolivije neke igrače. Svi su zdravi, Bane Ivanović će biti spreman podvukao je Obradović.

 ??  ??
 ??  ?? branko brnoviĆ na mundijalu
branko brnoviĆ na mundijalu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia