Blic

Rikardo: Partizan je poznat u Evropi, daću 100 odsto

Naši asovi smatraju da će igra “orlova” da ide uzlaznom putanjom, pričali su i o našoj grupi na Mundijalu, ko je favorit za osvajanje titule, ali i ko vara na društvenim igrama u slobodno vreme.

- V. N.

Fudbaleri Srbije će danas protiv Bolivije (18) odigrati u Gracu drugi, poslednji meč na pripremama u Austriji, a od ponedeljka će baza da bude ruski Svetlogors­k. Dušan Tadić kaže da je poraz od Čilea (0:1) na prvom meču u Austriji samo splet okolnosti.

- Mislim da smo napravili pravi potez što smo došli ovde, imamo mir i tišinu, dobre uslove za rad, izolovani smo, pripremamo se najbolje moguće za SP. Utakmica sa Čileom? Bilo je dosta kombinovan­ja, mladi su dobili šansu, zato nije merodavno da se komentariš­e. Od utakmice sa Bolivijom moramo da krenemo i što bolje se pripremimo se za Kostariku. Uspeli smo da se osvežimo iako smo jako trenirali, dosta su dobri bili treninzi - ističe Tadić.

On se osvrnuo i na neke stvari koje mogu indirektno da utiču na igru.

- Lopte sa kojima će se igrati na SP su specifične, prosto lete kada ih pipneš, pa bi to trebalo da iskoristim­o. Inače, nerviraće me što će se prekidati utakmice

Fudbalski klub Partizan predstavio je najnovije pojačanje Rikarda Gomeša. Igrač sa Zelenortsk­ih Ostrva potpisao je trogodišnj­i ugovor sa osvajačem Kupa Srbije.

- Samo želim da kažem da sam veoma srećan jer sam postao deo velikog kluba. Nadam se da će sledeća sezona biti izvanredna i da ću da doprinesem uspehu. Imao sam mnogo ponuda, ali s menadžerim­a sam se odlučio za crno-bele. Svidela mi se struktura kluba. Ovo je najbolja odluka za moj razvoj - poručio je Rikardo.

Tokom karijere igrao je zbog video-snimka (VAR) jer se u Engleskoj to ne radi. Biće jako čudno iskustvo.

Grupa nije laka, a navijači očekuju osminu finala.

- Znamo dosta o sve tri reprezenta­cije. Kostarika je organizova­na, teško ih je probiti, uigrani su, znaju ko šta radi na terenu. Moramo da dođemo do dobrog protoka lopte da bismo ih kaznili, napravili višak. Imaju dosta kvalitetni­h igrača. Švajcarska - slična Austriji, dosta trče i rade za ekipu. Smatram da je utakmica protiv njih presudna za nas. Ne bih trošio reči o Brazilu, svi znaju o kakvim igračima se radi.

Da je atmosfera u reprezenta­ciji na nivou, svedoči i ispovest Tadića o dešavanjim­a u slobodnom vremenu.

- Igramo društvene igre, ali i NBA ligu na “Soniju”. Svi hoće da pobede, pobednički mentalitet preovladav­a. Ja uzimam Klivlend jer Mitrović voli Golden Stejt. Igramo i “ne ljuti se, čoveče”, ne mogu da kažem ko se najviše nervira, ali mogu da otkrijem ko najviše vara - Bane Ivanović. Samo smota kockicu, u tren oka okrene na broj koji njemu odgovara - podvukao je Tadić.

Sergej Milinković Savić je iznenadio novinare u Bad Valtersdor­fu dolaskom.

- Trudim se da ostanem sa strane. Nije mi lako, svaki dan nešto drugo čitam, imam pritisak. Dobro ću se izboriti sa tim na Svetskom prvenstvu, imao sam utakmice sa pritiskom i u Laciju, pa sam se izborio. Uvek je lepo pročitati poređenja sa Zinedinom Zidanom, znam šta mogu da uradim i držim se toga. Blokirao sam priče o transferu dok traje Mundijal - ističe Sergej.

On je napravio poređenje Mundijalit­a i Mundijala.

- Velika je razlika između ovog šampionata i onog za mlade. Razlika je u ozbiljnost­i fudbala. Već igram tri, četiri godine ozbiljan fudbal, navikao sam se na princip pripremanj­a, prvi put ću prisustvov­ati nečemu ovako velikom i jedva čekam da Mundijal počne. Atmosfera je dobra, kao i sa mladima, uklopio sam se i imam osećaj kao da sam dugo ovde.

Prva utakmica na SP biće ključna. Ukoliko savladamo Kostariku, napravićem­o džinovski korak ka osmini finala.

- Nadamo se pobedi, pa da lakše idemo dalje.

Poznajemo dosta igrača iz sve tri reprezenta­cije i što se toga tiče, pripremili smo se adekvatno - zaključio je Milinković Savić. i na poziciji krilnog napadača. Međutim, novi napadač crno-belih je istakao da se najbolje snalazi kao napadač.

- Ja sam napadač. Broj devet. Mogu da igram i krilo, ali najbolje se osećam kao napadač.

Rikardo se pred dolazak u Beograd dosta raspitivao o Partizanu. Čuo je za igre crno-belih u Evropi, kao i strast koju donosi večiti derbi.

- Naravno, Partizan je lako pratiti. On je uvek poznat u Evropi. Tako sam i počeo da pratim Partizan. Uvek je lepo pročitati poređenja sa Zinedinom Zidanom, znam šta mogu da uradim i držim se toga, kaže Sergej Milinković Savić Naravno, i navijači crno-belih su veoma moćni i strasni. Čuo sam mnogo toga lepog i o večitom derbiju. Gledao sam snimke. Jedva čekam da postanem deo toga.

Prošle sezone Rikardo Gomeš je postigao 24 gola u dresu Nacionala. Sličan broj bi zadovoljio i „grobare“.

- Nisam postavljao ciljeve po broju golova, ali sam spreman da dam 100 odsto. Hoću da budem u službi Partizana. Obećavam samo rad, rad i rad. Tim kao što je Partizan uvek mora da ide na titulu zaključio je internacio­nalac iz Zelenortsk­ih Ostrva.

 ??  ??
 ??  ?? pojaČanje u napadu: rikardo gomeš
pojaČanje u napadu: rikardo gomeš

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia