Blic

POT: I NAJBOLJIMA SE DESI...

- Jelena mediĆ

Ne želim više da gubim finala. Nije mi se ostvarila želja da uzmem titulu ni u ABA ligi ni u Kupu, ostaje mi makar u srpskom prvenstvu da budemo najbolji. Još jače i bolje ću da uđem u drugi duel - rekao je centar crvenobeli­h ljutito.

li igraČi imaju snage da izguraju

. i meČ u sezoni

glavu u nervozi, kratak i jasan:

Crvena zvezda je sa 1:0 povela u finalnoj seriji plejofa protiv FMP-a i došla na dva koraka od osvajanja prvog trofeja u sezoni. Jesu izabranici Milenka Topića poveli, ali utisak je da je tim iz Železnika bio bolji. Da je Stefan Pot pogodio zicer u poslednjoj sekundi, FMP bi u pregrađe otišao pevajući. Ovako, zahvaljuju­ći sreći, Ročestiju, Omiću i Feldinu, koji je na 12 sekundi pre kraja pogodio trojku, Zvezda je slavila.

Alen Omić, poznat kao korektan prema predstavni­cima medija, bio je vidno neraspolož­en kada smo ga upitali za izjavu.

- Može, ali brzo! Baš sam nervozan kazao je centar Zvezde. A uzrok nervoze je... - Već se priča da smo mi pobedili i osvojili prvenstvo. Ko to misli i priča? Treba doći i treba pokazati na terenu da smo bolji, a ne da se borimo do poslednjeg Stefan Pot je imao sudbinu u rukama 12 sekundi pre kraja. Ali promašio je zicer. I trener Jovanović kaže da Pot nije bio prva opcija za rešavanje napada, već Jeremić ili Nenadić. Ipak, lopta je završila kod Pota, koji je postao tragičar. - Osećaj je nikakav, da smo pobedili, bilo bi zasluženo. Lopta je došla do mene i uradio sam ono što je trebalo da se uradi, samo nije ušla u koš. Bio je čist zicer sa desne strane, ali nadam se da će nam se vratiti u sledećem meču. Ako budemo igrali kao tim, imamo šansu da pobedimo. Desi se i najboljima da promaše. Žao mi je. Moramo ovo što pre da zaboravimo i da u Železniku budemo bolji i jači. Imamo šansu za trijumf. tragiČar: stefan pot šuta i da strepimo šta će da nam se desi. Sve ovo nas je moglo koštati glave. Ne smemo sebi da dozvolimo da igramo ovako, mi smo odlična ekipa. Moramo da budemo ozbiljni od prvog do poslednjeg minuta, nebitno da li je preko puta nas Barselona ili FMP. Tako ja gledam na stvari i tako ću se ponašati ubuduće.

Danas od 18 sati sledi drugi meč, u Železniku.

- Očekujem da oni pokažu reakciju i da uđu još jače i bolje. Igrači FMP-a ne gledaju da li smo mi Zvezda ili ne niti nas respektuju previše. Neće oni ni danas ući sa belom zastavom niti će da se predaju. Svaki igrač

iz njihove ekipe sanja da

bude u timu Zvezde i radi naporno za to. Crvena zvezda je najveće ime u košarci i svi hoće da nose njen dres.

FMP je minut pre kraja vodio tri razlike, Topić je tražio tajm-aut, a Omićev glas se prolomio ka saigračima: “Šta mi, ljudi, radimo?”

- Voda nam je bila u grlu, izgubio sam kontrolu nad sobom. Iskreno, ne pada mi na pamet da izgubim još jedan trofej. Boli me glava od izgubljeni­h finala. Bliži se kraj sezone, došao sam u Srbiju da uzmem titulu i to mi se nije ostvarilo u ABA i Kupu, zato makar želim da osvojim srpsku ligu. Tako razmišljam i zato ću u drugi meč danas ući još bolji.

Sudije su bile pod posebnim pritiskom.

- Iznervirao sam se jer sam dobijao faulove koje nije trebalo da dobijam. Nikada mi se u karijeri nije dogodilo da dobijem tri lične greške za dva minuta. I to isključenj­e Pere Antića. On je naš najbitniji igrač, vođa na terenu. Nisam ni to očekivao. Nemaju poštovanja za njega, a dobro svi znamo ko je Pero.

Zvezdi je meč u četvrtak bio 76. u sezoni, a na pitanje da li igrači imaju snage da izguraju bar još dve, a da ne izgube glavu u nervozi, Omić je bio kratak.

- Ja imam. Pitajte druge da li imaju oni.

 ??  ?? na pitanje da bar još a da ne izgube omiĆ je bio .
- ja imam. pitajte druge da li imaju oni.
na pitanje da bar još a da ne izgube omiĆ je bio . - ja imam. pitajte druge da li imaju oni.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia