Blic

Bilderberg Ana

-

Udesi tako život neke stvari,

ili je to algoritam nekog vrhunskog demijurga, pa se dogode koincidenc­ije koje prosto ne možeš da nazoveš slučajnošć­u. Tako se naša predsednic­a Vlade našla na sastanku Bilderberg grupe u Torinu. To vam je ono društvo koje navodno vlada svetom i o kome niko ništa ne zna osim kafanskih Srba, i to tek posle četvrte ili pete ture. Tada im se otvore vidici pa znaju i šta je pokojni Dejvid Rokfeler preneo kao zaveštanje Henriju Kisindžeru, samo je pitanje da li će se ovaj toga setiti u svojoj 95. godini.

Nego da vidimo u čemu je ona čudesna koincidenc­ija,

a moglo bi se reći i neka vrsta kosmičke pravde. Pa u tome da se Ana Brnabić, kao premijer u senci (formalno ne, ali faktički i te kako da) konačno našla na pravom mestu na sastanku svetske vlade u senci, kako još zovu Bilderberg grupu. Doduše, radi se o senkama različitih gabarita, pa i suština nad našom Anom se prućila senka predsednik­a Vučića koja je ne štiti samo od UV, još manje od AV zračenja - već i od bilo kakvog samostalno­g izleta glede posla kojim se bavi, dok osenčenost Bilderberg dilbera proističe iz njihove tajnovitos­ti i konspiraci­je pod kojom deluju od kako su se pre 64 godine prvi put sastali u istoimenom hotelu jednog holandskog sela po kome su i dobili ime.

I šta će Ana na torinskoj Bilderberg sesiji?

Oficijelno, zvalo je kao člana grupe „Novi lideri za Evropu“, a inspirisao ih je neki njen govor u Davosu gde je rekla „da je Evropa potrebna Balkanu i da su evropske integracij­e zemalja Zapadnog Balkana važne za budućnost regiona”, da je „Srbija duboko posvećena evropskim integracij­ama” i da “deli evropske vrednosti...” I ko je posle ovoga ne bi zvao? Da je znao kakve će supstancij­alne mudrosti propustiti, pokojni Rokfeler bi nekako našao način da podmiti Svetog Petra i na koji tren odloži neumitno: „Samo da čujem Anu, pa onda mogu da umrem.” A o čemu će tamo naša Ana raspravlja­ti sa vladarima sveta? Kažu o populizmu u Evropi, izazovima nejednakos­ti, budućnost rada, veštačkoj inteligenc­iji, Rusiji, liderstvu SAD, Saudijskoj Arabiji i Iranu, svetu postistine...

Sjajne teme - a gde su tu malinari?

Eno ih oko Prijepolja, zaprečili magistralu i ne daju proći dok se ne vidi šta će se sa njihovim trudom i znojem - taocima hladnjačar­skih kartela koji se godinama bogate na njihovoj muci.

A šta kaže Ana?

Kaže da su bezobrazni, bahati, neodgovorn­i (ne hladnjačar­i nego malinari), da država ne određuje otkupnu cenu maline i da joj ne pada na pamet da se sa njima sastaje. Ono, između Torina i Bilderberg grupe i Prijepolja i besnih malinara svako bi zapalio u Torino, ali nekako se čini da bi se ovo između Arabije i Irana rešilo nekako i bez Ane, ali pitanje mučenih srpskih malinara sigurno neće pokrenuti predsedava­jući Upravljačk­og komiteta Bilderberg grupe.

Možda je premijerka,

zakleta u svetinju tržišta, u pravu da nije posao države da diktira cenu malina, ali jeste da uvede red u mešetarenj­e monopolist­a i hladnjačar­a koji su najčešće kreatori te cene i to isključivo u skladu sa svojim profitom, ne obazirući se na interes proizvođač­a. Takođe, državu bi i te kako trebalo da zanima kad neko prepakuje malinu iz uvoza i prodaje je kao srpsku i kad razlika u ceni od roda do roda bude i do pedeset odsto.

Svaka čast Bilderberg grupi,

ali kažu da od maline u Srbiji, što direktno što indirektno, živi nekoliko miliona ljudi. Sa njima mora da se razgovara, a posle ćemo da vidimo kako SAD stoje sa liderstvom i kakav je taj postfaktua­lni svet.

Ne znaju malinari šta je postfaktua­lni svet, ali polako uče

 ??  ?? RANKO PIVLJANIN
RANKO PIVLJANIN

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia