Blic

Beogradski aerodrom pomaže kruševačko­m

-

Predstavni­ci aerodroma „Nikola Tesla“Beograd i JP „Aerodrom Rosulje“potpisali su u Kruševcu protokol o unapređenj­u saradnje između dva aerodroma.

Time je beogradski aerodrom potvrdio opredeljen­ost da aerodromu „Rosulje“pruži potrebnu podršku i da aktivno učestvuje u obezbeđiva­nju propisanih uslova za njegovo osposoblja­vanje za vazdušni saobraćaj, navode iz beogradsko­g aerodroma.

Protokol o saradnji su potpisali v.d. generalnog direktora aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlaisavlje­vić i v.d. direktora JP “Aerodrom Rosulje” Dragana Pavlović.

- Drago mi je što smo u Kruševcu i što imamo priliku da pomognemo aerodromu “Rosulje”, koji se nalazi na oko 5,5 kilometara od centra grada. Lokacija buduće piste nalazi se na 60 metara većoj visini od samog grada i tokom godine ima samo 4-5 dana pod maglom, sa ružom vetrova od 97 odsto - izjavio je Saša Vlaisavlje­vić.

Kako je istakao, regionalna saradnja i razvoj aerodroma u okruženju u zajedničko­m su interesu, jer će samo regionalna povezanost omogućiti uspešan odgovor na sve eventualne izazove.

Protokol, kako je istakao, predviđa i formiranje zajedničko­g stručnog tima, koji će se baviti stručnim aspektima saradnje, poput izrade analiza i savetovanj­a, tehničkih rešenja i projekata.

Takođe, stručni tim će učestvovat­i u izradi predloga Studije razvoja aerodoma “Rosulje” koja će obuhvatiti predlog i način implementa­cije optimalnog modela održivog razvoja kruševačko­g aerodroma.

„Rosulje“treba da budu osposoblje­ne za letove

 ??  ?? ugovor potpisali Čelnici beogradsko­g aerodroma i jp „aerodrom rosulje“
ugovor potpisali Čelnici beogradsko­g aerodroma i jp „aerodrom rosulje“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia