Blic

Milorad Mažić je na vrhuncu svoje karijere. Nedavno je imao čast da bude glavni delilac pravde u finalu Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula. Sledi Mundijal...

- Vladimir nastoski

U njegovom poslu to je najznačajn­ija uloga koju jedan arbitar može da dobije od strane UEFA. To je poka- zatelj da se dobrim i strpljivim radom može dopreti do najviših visina.

Rođeni Vrbašanin je trenutno najprepozn­atljivi fudbalski radnik koji dolazi iz naše zemlje. Mažić je prva zvezda srpskog fudbala koja je zasijala u svom najboljem izdanju tokom finalne utakmice Lige šampiona. Superiorno je vodio meč pred nekoliko milijardi gledalaca širom sveta. Bez treme i nijedne greške tokom 90 minuta. Prethodnog leta je na isti način delio pravdu i u finalu Kupa konfederac­ija između Nemačke i Čilea, a godinu ranije i finale Superkupa Evrope Real - Sevilja. Za nekoliko dana, Milorad će biti učesnik još jedne velike fudbalske svetkovine. Po drugi put u karijeri (sudio je i na prošlom Mundijalu u Brazilu), Mažić će biti na centru utakmica na Svetskom prvenstvu. I to ne samo da će učestvovat­i, nego je po prognozama kladionica prvi favorit da bude i glavni arbitar finalnog meča. To bi svakako za našeg sudiju bila kruna karijere. Time se ne bi mogao ponositi samo Milorad, nego i cela Srbija, s obzirom na to da odavno nismo imali nekog sunarodnik­a koji je otišao tako daleko u vrhunskom sportu.

- Te 1996, san je bio da jednog dana sudim na Svetskom prvenstvu. Nisam nikome smeo da ga poverim jer bi me gledali čudno. Pitali bi se da li je sa mnom sve u redu - izjavio je nedavno Mažić o svojim počecima i snovima koje imao na startu karijere.

Prošle su 22 godine i san je postao java. Nasuprot svemu do sada rečenom, čini se da Mažić nije dovoljno priznat u našoj javnosti. Mnogo puta kritikovan od strane domaćih klubova u poslednjih nekoliko godina. Ipak, više od deset puta je delio pravdu u večitom derbiju i time ušao u istoriju našeg fudbala.

Miloradu želimo svu sreću na Mundijalu. Podršku svog naroda odavno je zaslužio.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia