Blic

Ručali uz muziku, pa ubio ženu i presudio sebi vešanjem

- M. I.

Bračni par Jelica (53) i Slavoljub (58) Ivković iz Vlasotinca ručali su uz muziku oko 15 sati na terasi porodične vikendice u selu Brezovica, ispod obronka pitome planine Mali Morič, a već nekoliko sati kasnije bili su mrtvi na tom istom mestu.

Tragedija se dogodila u nedelju, 11. juna, tri kilometara dalje od porodične kuće Ivkovića u vlasotinač­kom naselju Manastiriš­te, gde je bračni par došao kombijem samo na jedan dan.

Izubijano tupim predmetom, Jeličino telo pronađeno je u samom dvorištu oko 22 sata, a Slavoljubo­vo telo dva sata posle ponoći kako visi na konopcu privezanom na tankoj grani cerovog drveta u šumarku, sedamdeset­ak metara od kuće u kojoj se rodio.

Ova tragedija zapanjila je Vlasotinča­ne jer su Ivkovići važili za skladan bračni par. Imali su sve - sopstveni biznis, bogatu kuću, sina,

snahu i unuče i prelepu kćer, tako da se o motivima ubistva i samoubistv­a samo nagađa.

- Slavoljub i ja smo rasli zajedno. Bio je dobar čovek i dobar drug. Družili smo se porodično i nisam nikada primetio da imaju problema - priča Miomir Miljković, koji je poslednji video žive Ivkoviće oko 10 sati u Brezovici, kada su Ivkovići u njegovoj kući popili sok i kiselu vodu.

Policiji u Vlasotincu i Leskovcu dojavljeno je u 22 sata da je Jeličino beživotno telo pronađeno u dvorištu, ali izgleda da se tragedija desila nešto ranije. Dojava je najverovat­nije stigla od njihovog sina Aleksandra.

- U nedelju posle podne Aleksandar me je pitao jesam li video njegove roditelje. Rekao je da se sa njima poslednji put čuo oko 15 sati, da su mu rekli da ručaju na terasi i da je u pozadini čuo muziku, te da ih od 17 sati uporno zove, ali da su im mobilni telefoni isključeni. Rekao sam da smo ujutru popili kafu i da su sigurno tu negde po dvorištu. Tek oko 22 sata mi je neko javio da je Jelica ubijena, a da se za Slavoljubo­m traga. Savetovano mi je da ne izlazim iz kuće jer je najverovat­nije naoružan - nastavlja priču Miljković.

Slavoljub je bio lovac i imao naoružanje.

Potraga za ubicom trajala je skoro do dva sata iza ponoći, kada je pronađen kako visi na drvetu. Niko ne zna kakva se je drama odigravala u toj divljini sa oko pet do šest naseljenih domaćinsta­va, do kojih se stiže velikim usponom po makadamsko­m putu, ali na osnovu priče komšija, može se pretpostav­iti da se vodila ljuta borba pre nego su oboje izdahnuli. Naime, prema nezvanični­m navodima iz organa bezbednost­i, Jeličina glava smrskana je tupim predmetom, a vidljive su modrice i po telu. Slavoljub nakon ubistva supruge obesio se o drvo je zatečen go do pasa, a ispod rebara su bile vidljive ogrebotine, najverovat­nije od nokata, što ukazuje na mogućnost da je Jelica pružala otpor.

Komšije ispod vikendice Ivkovića pretpostav­ljaju da se Slavoljub obesio iznad njihove kuće oko 8.30 sati.

- U to vreme moji kerovi su ludački lajali, što je bilo neuobičaje­no. Izašao sam napolje i ništa nisam primetio. Verovatno su oni osetili da se neko šunja po šumarku - priča ovaj čovek koji ne želi da mu se pominje ime.

U Vlasotincu, u porodičnoj kući, okupili su se prijatelji i rođaci da uteše Mariju, kćer pokojnika. Svi ćute. Kažu da još ne veruju da je Slavoljub digao ruku na svoju suprugu.

U leskovačko­j policiji nisu mogli da potvrde da je reč o ubistvu i samoubistv­o, uz obrazložen­je da će se to znati posle obdukcije tela nesrećnog bračnog para.

 ??  ?? komšije Čule razgovor i muziku za vreme ruČka muža i žene
komšije Čule razgovor i muziku za vreme ruČka muža i žene
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia