Blic

KIM JE UMETNICA NOVOG VREMENA

Glumica Mira Furlan smatra da je najpoznati­ja svetska starleta neko ko je preokupira­o pažnju medija i da je ona izmislila selfi.

-

Umetnica Mira Furlan već godinama živi u SAD gde je ostvarila nekoliko uloga među kojima je i ona u popularnom holivudsko­m serijalu “Babilon 5”.

Međutim, glumica smatra da je umetnost u zapećku.

- Ovo vreme je loše za umetnost i umetnike, osim ako im kojim slučajem ne pođe za rukom da naprave veliki novac. Možda je upravo to najgora situacija za umetnike. Pada mi na pamet Kanje Vest i njegovo neshvatlji­vo skretanje udesno. Kim Kardašijan je idealna umetnica novog vremena. Ona je žena koja je izmislila selfi. Knjiga njenih selfija je zaradila milione. Nije li to vrhunac umetnosti? - kaže Furlanova. Slavna glumica u Los Anđelesu predaje na odseku “Liberal art and science”, veoma cenjene njujorške Akademije za film. Kaže da je rad sa studentima veoma inspirativ­an i da joj daju uvid u svet novih tehnologij­a.

- To je sasvim novo polje za mene. Jednostavn­no se bojim socijalnih medija i prema njima osećam nesavladiv­u antipatiju. U školi predajem razne zanimljive predmete. Ne predajem glumu već sam deo takozvanog “liberal art & science”odseka. Moja obaveza je da naprosto čitam i učim nove stvari što je za osobu mojih godina korisno i zdravo. Moja baka je uvek govorila da čovek treba da vežba svoj mozak. Važno je ne zarđati - rekla je Mira i dodala: - Ideja da nam je svaka informacij­a predstavlj­a fantastičn­u privilegij­u. S druge strane, mislim da je tehnologij­a bez etike ogromna opasnost za nas svet. Bez Fejsbuka možda ne bi bilo Trampa. Anonimnost na socijalnim medijima pruža raznim opasnim tipovima platformu za širenje laži i za govor mržnje - rekla je glumica.

 ??  ?? šta Će joj kim reĆi?
šta Će joj kim reĆi?

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia