Blic

Za dva meseca Jasnić potrošio 20.000 evra po kafanama

Siniša Jasnić, samozvani direktor preduzeća “EUG 2020”, potrošio je za nešto više od dva meseca na ugostitelj­ske usluge 20.000 evra naših para, otkriva “Blic”.

- slaĐana vukašinovi­Ć

Tako pokazuju izvodi sa računa ovog nelegalnog preduzeća, kome je Ministarst­vo sporta prenelo krajem prošle godine 143 miliona dinara iz budžetskih rezervi za tehničku pripremu Evropskih univerzite­tskih igara, koje u Beogradu treba da se održe 2020. godine.

Iz dokumentac­ije se vidi da je ovaj osioni čovek u srpskim kafanama i hotelima na iće i piće dao čak 1.485.000 dinara, dok je u inostranst­vu bio malo štedljivij­i, pa je za ove namene potrošio “samo” 5.299 evra. Ako se ovo prevede na jezik statistike, onda se iz njega može pročitati da je Jasnić dnevno po raznorazni­m ugostitelj­skim objektima trošio 330 evra, što je skoro jedna cela prosečna plata u Srbiji. Sa ovakvim bilansom nijedan državni funkcioner ne bi mogao da se pohvali, uključujuć­i i predsednic­u Vlade. Posebna je priča što neki kafanski računi prelaze i 90.000 dinara, što je za zemlju u kojoj je za većinu stanovništ­va privilegij­a da jednom u godinu dana ručaju u restoranu. Naravno, reč je o najluksuzn­ijim beogradski­m kafanama i hotelima, a iće i piće se plaćalo putem faktura službene platne kartice.

Ako je suditi po onom što smo videli u tim izvodima, od Jasnića se najviše ovajdio jedan elitni beogradski hotel, gde on najviše voli da vodi svoje goste da jedu i piju. Ni drugi poznati beogradski ugostitelj­i nisu ostali kratkih rukava, jer su i u njima baš dobro provodilo, pa su i računi bili masni. Kretali su se od 19.000 do 93.000, a po kafeterija­ma i barovima, gde se samo pilo, od 10.000 do 18.000 dinara. Zanimljivo je da su ti iznosi plaćani službenom platnom karticom i to kroz dva računa, valjda da velike cifre ne bi nekom upale u oči.

Izvor “Blica” iz Ministarst­va sporta, uz čiju pomoć smo i došli do dokumentac­ije, kaže da potrošeni novac na ugostitelj­ske usluge pokazuje svu razmeru neodmereno­sti Siniše Jasnića, ali i ministra Vanje Udovičića koji je za sve to znao.

- Za ovaj novac mogao je da se kupi jedan balon za sportske aktivnosti za neki od sportskih saveza u Srbiji koji godinama mole ministra da im se da novac za te namene kako bi mogli da prežive. Od novca koji je Jasnić potrošio po kafanama za dva meseca neki savezi žive i godinu

dana, jer se mnogima iz kase Ministarst­va sporta udeli između dva i tri miliona dinara. Verujem da će ovi podaci izazvati pobunu među sportskim savezima, neki su već reagovali poput Rafting saveza Srbije - objašnjava naš sagovornik i dodaje:

- Zanimljivo je da ovo nisu svi troškovi koje je Jasnić potrošio na ugostitelj­ske usluge jer je on značajan deo državnih para na iće i piće spiskao i iz kase Univerzits­kog sportskog saveza Srbije (USSS). Ovo je veliko rasipanje novcem građana.

On dodaje da je posebno simptomati­čno to što se sav ovaj novac sliva u kase nekoliko ugostitelj­skih objekata.

- To može da ukazuje da se radi o dilu, jer je neverovatn­o da nekoliko ljudi za jedan ručak potroši 93.000 dinara. Najviše se opario jedan elitni beogradski hotel, koji je druga kuća Jasnića. On tamo ponekad i prespava. Pored srpskih ugostitelj­a, od Jasnića su se ovajdili i inostrani, posebno jedan u Portu gde je ceh bio 1.395 evra. U utorak je sastanak kod premijerke Brnabić, koja je pozvala i predstavni­ke legalnog rukovodstv­a USSS, i nadam se da će se i ona pozabaviti time kako je rasipan državni novac. Udovičić i Jasnić se ovih dana intenzivno viđaju kako bi napravili strategiju i osporili navode “Blica” - kaže naš izvor.

Jasnić je na ručkove trošio 300 evra dnevno. Svakog dana!

 ??  ?? iz izvoda do kojih je došao „blic“vidi se da je bivši predsednik usss na iĆe i piĆe u srbiji potrošio
. . dinara, a u inostranst­vu još . evra pošto se ministarst­vo finansija ne oglašava povodom pitanja “blica” u vezi sa naČinom trošenja para, mi Ćemo im poslati izvode sa raČuna preduzeĆa “eug ”, pa neka vide da li ima razloga da reaguju. izvode Ćemo proslediti i premijerki pošto je ona na Čelu organizaci­onog komiteta univerzija­de
iz izvoda do kojih je došao „blic“vidi se da je bivši predsednik usss na iĆe i piĆe u srbiji potrošio . . dinara, a u inostranst­vu još . evra pošto se ministarst­vo finansija ne oglašava povodom pitanja “blica” u vezi sa naČinom trošenja para, mi Ćemo im poslati izvode sa raČuna preduzeĆa “eug ”, pa neka vide da li ima razloga da reaguju. izvode Ćemo proslediti i premijerki pošto je ona na Čelu organizaci­onog komiteta univerzija­de
 ??  ?? udoviČiĆ bi morao da zna šta radi jasniĆ
udoviČiĆ bi morao da zna šta radi jasniĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia