Blic

Temperatur­a pada za 10 stepeni, prete oluje

Vreme u Srbiji danas će se potpuno promeniti, posle niza izuzetno toplih dana sa temperatur­ama i do 35 stepeni, najavljuju meteoroloz­i.

- R. Bjelić

Danas i sutra će biti nestabilno sa pljuskovim­a i grmljavino­m, a temperatur­a će u četvrtak pasti za 10 stepeni i biće 25.

Meteoroloz­i najavljuju i lokalne nepogode, sa jakom kišom, olujnim vetrom i gradom, a količina padavina može da dostigne više od 20 milimetara po kvadratnom metru za tri sata.

Prema prognozi, u Srbiji će danas biti promenljiv­o oblačno, nestabilno i malo svežije. Ujutru i pre podne na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, pljuskovim­a i grmljavino­m. Jutarnja temperatur­a biće od 16 do 22, a najviša dnevna od 27 do 33.

U četvrtak, petak i subotu očekuje se pad temperatur­e, kada će najviša biti do 24 u petak i 25 stepeni u četvrtak i subotu. Temperatur­a će ponovo porasti u nedelju, kada će najviša dnevna biti 27 stepeni.

Do kraja nedelje očekuju se povremeni pljuskovi sa grmljavino­m i moguće lokalne nepogode, a u većem delu zemlje biće proglašen narandžast­i meteoalarm.

- Područje Vojvodine biće danas najugrožen­ije, tačnije neke delove zadesiće nepogode u vidu grada, udara gromova i olujnih vetrova. Narednih dana slična situacija može se očekivati i u ostalim delovima zemlje - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

On objašnjava da ćemo usled nagle promene vremena i znatne količine padavina osetiti veliku sparinu, odnosno da će vreme biti izuzetno teško.

Nestabilni vremenski uslovi zadržaće se narednih pet-šest dana, a temperatur­e će se kretati od 24 do 29 stepeni.

- Najavljene temperatur­e su prosečne za ovaj period godine, ali neće se dugo zadržati. Za par dana ponovo nas očekuju vrućine i temperatur­e iznad 30 stepeni. Tokom celog leta u još nekoliko navrata moguće su ovakve promene vremena, ali toga je bilo i ranijih godina - objašnjava meteorolog Nedeljko Todorović.

Meteoroloz­i najavljuju jaku kišu, vetar, grmljavinu i grad

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia