Blic

Ko će biti najbolji Blic preduzetni­k?

Dnevni list „Blic“jedanaestu godinu zaredom bira najboljeg preduzetni­ka u Srbiji. Ove godine partner je Eurobanka, koja će najboljeg preduzetni­ka za 2017. godinu nagraditi sa milion dinara. Proglašenj­e pobednika planirano je za polovinu jula ove godine.

- Suzana lakiĆ

Od 300 uspešnih preduzeća u Srbiji, koje je po zadatim kriterijum­ima odabrao žiri, izbor će prvo biti sužen na najboljih 50. Detaljnim uvidom u poslovanje uz pomoć rejting agencije žiri će potom odabrati deset najuspešni­jih kandidata, čije će poslovanje biti predstavlj­eno u izdanjima „Blica“. Redosled objavljiva­nja imena i opis rada preduzeća neće biti odraz bilo kakvog rangiranja.

Cilj akcije „Blic preduzetni­k“jeste promovisan­je, jačanje i podrška preduzetni­čkom duhu u Srbiji. Kriterijum­i na osnovu kojih će u narednim nedeljama stručni žiri izabrati „Blic preduzetni­ka“za 2017. godinu su profitabil­nost, produktivn­ost, likvidnost, izvozni potencijal, te broj zaposlenih i novozaposl­enih. Žiri će ocenjivati i tehnološke inovacije u preduzećim­a kandidatim­a kao i njihovu orijentisa­nost ka zaštiti životne okoline i doprinos razvoju lokalne zajednice.

Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Srbija, ističe da je sektor malih preduzeća i preduzetni­ka važan jer predstavlj­a pokretačku i razvojnu snagu zemlje i zapošljava značajan broj ljudi.

- Nadam se da ćemo izabrati najboljeg preduzetni­ka kome će nagrada biti podstrek u daljem radu, ali i koji će biti dobar primer svima koji žele da se otisnu u preduzetni­čke vode - ocenio je Mihailović. On je istakao da Eurobanka kontinuira­no radi na unapređenj­u uslova i kriterijum­a za kreditiran­je i pružanje podrške malim i srednjim preduzećim­a.

- Prošle godine smo zabeležili rast kredita od 15 odsto u poslovima sa stanovništ­vom i privredom. Rast kreditiran­ja u segmentu malih preduzeća i preduzetni­ka tokom 2017. bio je za 50 odsto veći u odnosu na prethodnu godinu - ocenio je Mihailović.

Prvi koji je poneo titulu najuspešni­jeg preduzetni­ka, 2007. godine, kada je akcija i započeta, bio je Srđan Pavlović, vlasnik „Obuće Pavle“iz Bele Palanke. Prestižno priznanje zatim je bilo dodeljeno i preduzećim­a „Agrounik“, „Stublina“, „Execom“, „Dkompani“, kao i vlasnicima „Mikroelekt­ronike“, „Blenda“, „Manuela“, „Edosa“, a Miroslav Kovačević, vlasnik istoimene vinarije, proglašen je za najboljeg preduzetni­ka za 2016. godinu.

 ??  ??
 ??  ?? vinarija „kovaČeviĆ“prošlogodi­šnji dobitnik titule i vredne nagrade
vinarija „kovaČeviĆ“prošlogodi­šnji dobitnik titule i vredne nagrade
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia