Blic

Vozač pokosio decu na ulici, stradao dečak(10)

Aleksa D. (10), učenik OŠ „Miloš Crnjanski“iz Subotice, poginuo je na Divčibaram­a kada je na njega, dok je sa drugarima prelazio put, autom naleteo Beograđani­n V. V. (43).

- Biljana vuČkoviĆ, predrag vujanac

Mali Aleksa stradao je na začelju kolone, dok su dve devojčice povređene. Đaci su juče poslednjeg dana ekskurzije krenuli iz hotela u obilazak centra kada je došlo do strašne nesreće.

- Kolona učenika je prelazila ulicu, na čelu je bila učiteljica, koja je prvo izašla na kolovoz i signalizir­anjem praktično zaustavila saobraćaj, dok se na začelju nalazio rekreator. On je i uočio „tojotu“koja se iz pravca Kaone kretala ka centru Divčibara. Vozač nije smanjio brzinu iako mu je rekreator mahao pokazujući mu da stane. Sve se dogodilo kao u magnovenju. Vrisak dece dok „tojota“naleće na njih. Udarac je bio tako snažan da je dečak odbačen dvadesetak metara - pričaju očevici.

Pored Alekse, koji je život izgubio na licu mesta od posledica teških povreda glave i tela, „tojota“je zakačila i dve desetogodi­šnje učenice V. T. i T. S. Devojčice su odmah prevezene u Urgentni u Valjevu i nakon saniranja preloma potkolenic­e i skočnog zgloba sa šinom su puštene kući.

Porodičnom kućom gde je mališan živeo odjekuju jecaji. Roditelji Vladimir i Marina čim su čuli strašnu vest krenuli su na put. Baka Zlatinka jedva izgovara šta se desilo njenom unuku.

- Šta da vam kažem, deco, to je strašno. Sin i snaja su otišli odmah na Divčibare. Mi smo već čuli da je on poginuo na licu mesta, a posle su nas i zvali iz policije. Bože, moje lepo i

pametno dete - kaže dečakova baka.

Zlatinka kaže da im se unuk stalno javljao sa ekskurzije kojoj se radovao.

- Pisao je i slao nam fotografij­e. On je bio izuzetno pametno dete. Kakva je to sudbina strašna, zašto je moralo tako da se desi - priča u neverici suznih očiju baka.

U OŠ „Miloš Crnjanski“u Subotici, koju pohađaju deca na koje je naletelo vozilo, muk i suze. Ispred direktorov­e kancelarij­e zaposleni u suzama.

U školi kažu da još nisu dobili zvanične informacij­e o tragičnom događaju koji je zadesio đake na petodnevno­j rekreativn­oj nastavi, takozvanoj školi u prirodi.

- Ne možemo da dajemo nikakve informacij­e sve dok o svemu ne budemo zvanično

obavešteni. Moramo biti uz roditelje dece i učiniti sve za decu i njih - rekao je kratko Miloš Vukadin, direktor OŠ „Miloš Crnjanski“.

Na petodnevno­j rekreativn­oj nastavi na Divčibaram­a bila su tri treća razreda ove škole. Deci je boravak u prirodi i zajedničko druženje mnogo značilo jer su prethodne nedelje prošli stresan period kada im je saopšteno da će njihova škola biti zatvorena. - Svi smo u ogromnom šoku. Meni je unuka tamo. Oduzela sam se i odmah sam nazvala ćerku. Unuka mi je dobro, ali ne možemo da se smirimo zbog ostale dece. Nisam uspela da razgovaram sa ćerkom jer plače za poginulim dečakom i povređenim devojčicam­a. Čekamo ih da se vrate - kaže Subotičank­a.

 ??  ?? aleksa ( ) stradao na ekskurziji
aleksa ( ) stradao na ekskurziji
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia