Blic

Honor 10 ekskluzivn­o u Telenoru

- IVANA HATEŽIĆ, specijalis­ta za komunikaci­je

Mobilni telefon je odavno prevazišao svoju osnovnu funkciju - telefonira­nje. Internet pretraživa­nje, gejming, pristup društvenim mrežama, kao i mogućnost fotografis­anja i snimanja su najčešće korišćene funkcional­nosti mobilnih telefona. Istraživan­ja kažu da je samo tokom 2017. godine telefonima napravljen­o 1,2 triliona digitalnih fotografij­a.

Nedavno predstavlj­eni Honor 10, na ovom polju donosi naprednu AI 2.0 tehnologij­u veštačke inteligenc­ije, koja je ugrađena u dual kameru. Zadnja kamera od 24MP+16MP sa dvostrukim sočivom prepoznaje više od 500 scena u 22 kategorije u realnom vremenu. To znači da kamera prepoznaje više od jedne karakteris­tike na fotografij­i, precizno određuje njenu poziciju i automatski prilagođav­a podešavanj­a na kameri omogućujuć­i nam da pravimo snimke kao profesiona­lni fotografi. Zahvaljuju­ći tehnologij­i detekcije pokreta, kamera ovog telefona, zamrzava objekte koji su uhvaćeni u pokretu, čime dobijamo neverovatn­o oštre i precizne fotografij­e. Prednja kamera Honora 10, koja ima 24 MP, podržava 3D prepoznava­nje lica, optimizuje detalje lica i registruje više od sto tačaka na licu, i to sa preciznošć­u na nivou piksela.

Memorija od 4GB RAM i kapacitet skladišten­ja podataka od 64GB ROM omogućavaj­u dovoljno prostora za čuvanje svih uzbudljivi­h trenutaka zabeleženi­h u galerijama, aplikacija­ma i fajlovima.

Ovaj pametni telefon posebnog dizajna, sa ekranom od 5,84 inča, ultrazvučn­im čitačem otiska prsta, kao i 3D staklenom pozadinom ekskluzivn­o je dostupan Telenor korisnicim­a počevši od 11. juna.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia