Blic

Definicija dobrog budžetskog telefona

Serija G, koju izbacila Motorola, obuhvata tri modela koji kombinuju funkcional­nost i prihvatlji­vu cenu. Najzanimlj­iviji od njih Moto G6, koji nudi neke od najbitniji­h karakteris­tika flegšip telefona i pokazao se kao dosta pouzdan.

- Ana laĐareviĆ

Motorola pravi telefone srednje klase čija je velika prednost to što ne pokušavaju da pariraju modelima čija je cena preko 700 evra. Moto G6 je međutim pokupio neke od njihovih bitnijih karakteris­tika. Najpre, displej večine 5,7 inča je Full HD+, ima odnos strana 18:9. Telefon je nešto uži od svog predhodnik­a, a sačinjen je od metalnog rama čija je poleđina blago zakrivljen­a uz dosta kvalitetno Gorilla Glass. Pozadina deluje dosta kvalitetno i lepo, ali ostaju otici prstiju, što je, nažalost, boljka i puno skupljih telefona. Moto G6 pokreće Qualcommov poslednji procesor srednje kategorije Snapdragon

Moto G6 ima odnos strana 18:9, što omogućava maksimalnu iskorišćen­ost ekrana

450 uz 506 GPU 3GB RAM. Ovo je sasvim dovoljno da telefon radi bez većih zamerki. Pokretanje aplikacija je dobro, čak i kada igrate manje intenzivne igre nećete opteretiti uređaj koji će malo da zastane tek kada otvorite zahtevnije aplikacije poput onih za kompleksni­je editovanje slika na primer.

Kamera kod ovog telefona čija je cena inače 249 evra, dualna je. Ona je donela i najveće unapređenj­e. Sistem kamera je napravljen tako da je primarni senzor tu da pravi pre svega slike portreta i ima 12MP. Možda po brojkama to nije puno, ali nemojte da vas zavara jer je propraćen odličnim otvorom blende od f/1.8, što znači da propušta više svetla i tako donosi kvalitet. Drugo sočivo ima 5MP. U kompletu, ove kamere donose dosta dobre i detaljen fotografij­e sa vernim bojam. Prednja kamera ima 8MP.

U zaključku, ako tražite telefon koji izgledom podseća na premijum a može da pruži solidne performans­e Moto G6 bi mogla da bude odlična opcija.

 ??  ?? kamera kod ovog telefona Čija je cena inaČe
evra, dualna je
kamera kod ovog telefona Čija je cena inaČe evra, dualna je

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia