Blic

Tirke domaćin „orlovima“

Jedan od najpoznati­jih srpskih glumaca koji već godinama živi i radi u zemlji domaćinu Svetskog prvenstva uz našu ekspedicij­u.

- N. Todorović

Miloš Biković, popularni Tirke iz filma “Montevideo, bog te video”, jedan je od najpopular­nijih dramskih umetnika u Rusiji, a jučerašnji dan iskoristio je za druženje sa “orlovima“.

- Došao sam da podržim ove momke, da im pružim podršku jer su to zaslužili. Ne bih upotrebio izraz domaćin, jer bez obzira što živim u Rusiji, ja sam i dalje deo ove nacije. Baš mi je drago da vidim naše fudbalere, nadam se da će imati zapaženu ulogu na Mundijalu - rekao je Biković.

Gradska vlast je u ovom mestu na obali Baltičkog mora otišla toliko daleko da je našoj zemlji ukazala tu čast da jedan trg u gradu nosi ime “Srbija”.

- Rusi su oduševljen­i što su ugostili „orlove“. Oni nas mnogo cene i poštuju, ukazali su nam čast time što su jedan trg nazvali “Srbija”. Ne pamti se da je to ikad bio slučaj. Na svakih 20 metara su plakati i bilbordi koji aludiraju na “orlove”. Jedino prema našem narodu imaju poseban odnos.

Srpske fudbalere prvo očekuju mečevi Kostarike i Švajcarske, a Tirke je uveren u dobar rezultat.

- Optimista sam. Mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Mada treba imati u vidu i prethodni Mundijal. Tada smo savladali Nemačku, a izgubili od Australije, što je jako čudno. Mi smo izgleda takav narod, da se izrazim u košarkaško­m žargonu, pogodimo trojku, a promašimo zicer.

On je na platnu igrao protiv Brazila u filmu “Montevideo, bog te video”. Od tog vremena do danas fudbal se mnogo menjao.

- Mentalitet u sportu i društvu se nije mnogo promenio, ali su lične ambicije najviše upropastil­e ovu igru. Igrači su postali moderni gladijator, igraju pod ogromnim pritiskom. Kada na plećima imaju takav teret, potencijal mnogih ne može da izađe na videlo. Nije lako igrati u ovom vremenu kada se vrte milioni. Kao što sam rekao, lične ambicije su potisnule igru, a mi smo najbolji kada se igramo. U današnjem vremenu ne bih mogao da izdvojim nijednog fudbalera koji bi možda mogao da bude Tirke iz filma. Kada bih danas morao da glumim nekog fudbalera, ne znam koji bi to bio. Mator sam ja za to, možda bih mogao da budem neki selektor - zaključio je Biković.

 ??  ?? selfi sa obožavatel­jima: miloš bikoviĆ juČe u svetlogors­ku
selfi sa obožavatel­jima: miloš bikoviĆ juČe u svetlogors­ku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia