Blic

Topić: Ne znam da li ostajem trener Zvezde

Bivši kapiten crvenobeli­h jedan je od četvorice koji su kao igrač i trener Zvezde osvojili titulu. Pre njega to su uspeli Nebojša Popović, Milan Blagojević i Vladislav Lučić.

- V. Nastoski

Milenko Topić je veliko ime srpske košarke i Crvene zvezde. U igračkoj karijeri osvojio je mnogo trofeja i medalja. Bio je član čuvene generacije košarkaša koji su nakon sankcija, u drugoj polovini 90-ih, osvajali odličja na nekoliko uzastopnih takmičenja. Nakon titule sa crveno-belima kao njen trener ulazi u klupsku istoriju i kao četvrti čovek koji je osvajao titule i kao igrač i kao trener crveno-belih. Pre njega, to dostignuće su postigli Nebojša Popović, Milan Blagojević i Vladislav Lučić.

Početkom maja prihvatio se veoma teške uloge. Zvezda je beležila loše rezultate, unela se velika nervoza među igrače i navijače... Nakon poraza od Mege Bemaksa, uprava je odlučila da se zahvali dotadašnje­m treneru Dušanu Alimpijevi­ću i na klupu postavi Topića, njegovog dotadašnje­g pomoćnika. Rezultati u nastavku domaćeg šampionata svakako su opravdali pomenutu odluku, s obzirom na to da Zvezda do kraja prvenstva nije izgubila nijednu utakmicu.

Topić se posle osvojenog trofeja osvrnuo na period proveden na klupi Crvene zvezde:

- Prvi utisci posle finala su sjajni. Posebno kad se zna na koji način smo osvojili i gde smo bili pre mesec i po. Čestitam svim ljudima u klubu, kao i treneru Alimpijevi­ću. On je do juče bio sa nama. Deo je nas, mnogo je dao za Zvezdu i ovo je i njegov trofej. Čestitam svima koji vole i podržavaju Zvezdu i ovo je i njihov uspeh. Naravno, čestitke idu i momcima iz Železnika, koji su muški odigrali sezonu i finalnu seriju.

Topić nije želeo detaljnije da priča o svojoj budućnosti na klupi crveno-belih:

- Volim Zvezdu i biću uz Zvezdu uvek, na bilo koji način. Naravno, i kao podrška na tribini, kao svih ovih godina. Jednostavn­o, volim klub i ne znam svoju dalju sudbinu posle svega ovoga. Treba analizirat­i zbog čega se sve to tako izdešavalo, pa ćemo videti. Tu sam, stojim na raspolagan­ju. Mnogo volim Zvezdu i spreman sam za bilo koju ulogu u kojoj ću pomoći. Zaista neću da budem teret nikome, a posebno ne Crvenoj zvezdi. Tu sam i videćemo šta će se dalje dešavati - poručio je Milenko Topić i time otvorio mogućnost da nastavi započeti posao na klupi Zvezde.

Sada je na potezu uprava kluba sa Malog Kalemegdan­a. Nema sumnje da je Topić postignuti­m rezultatim­a, poverenjem svojih igrača i navijača, zaslužio priliku da bude na klupi crveno-belih i naredne sezone.

 ??  ?? milenko topiĆ, trener košarkaša zvezde
milenko topiĆ, trener košarkaša zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia