Blic

Omerović možda ostane bez diplomatsk­og pasoša

Predsednic­a Skupštine Maja Gojković rekla je da je dobila izveštaj nemačke policije u vezi sa slučajem poslanika Mehe Omerovića, ali da taj izveštaj još nije za javnost.

-

Ako situacija bude ovakva kakva je u izveštaju, neću potpisati da neko u parlamentu dobije diplomatsk­i pasoš

MAJA GOJKOVIĆ, PREDSEDNIC­A SKUPŠTINE

Ona je navela da Omerović nije pušten jer se pravdao za učinjeno delo, već zato što se pozvao na diplomatsk­i imunitet. Gojkovićev­a je rekla u Skupštini da radi na tome da se rasvetli slučaj koji je “bacio senku na ugled srpskog parlamenta”.

- Izveštaj koji još nije za javnost dobila sam od nemačke policije sa aerodroma i moram zbog javnosti da kažem da se poslanik Meho Omerović nije pravdao za učinjeno delo nego se pozvao na diplomatsk­i imunitet i zbog toga što poseduje diplomatsk­i pasoš on je pušten na slobodu, a ne zbog nekih drugih okolnosti - kazala je Maja Gojković.

Kako je dodala, ona kao predsednik parlamenta mora da potpisuje naloge, a odbori parlamenta odlučuju o tome da li će neki poslanik putovati ili neće.

- Imam pravo da ne potpišem da neko od poslanika ne putuje, a što se tiče eventualno­g produženja diplomatsk­og pasoša, ako situacija bude ovakva kakva je u izveštaju, neću potpisati da neko u parlamentu dobije diplomatsk­i pasoš i o tome sam voljna da razgovaram i da branim argumente sa svim poslanicim­a, bez obzira da li čine vladajuću većinu ili opoziciju - istakla je Gojkovićev­a.

Ona je dodala da će razgovarat­i ako treba i sa svim šefovima poslanički­h grupa i “onima koji ćute, a koji znaju da budu glasniji o drugim slučajevim­a i da traže razne sankcije prema poslanicim­a” kako bi isti kriterijum­i važili za sve.

- Kada budem imala detaljnije podatke, nemam šta da krijem, sve ću vas upoznati o čemu se radi, pa ćemo videti šta parlament može, a šta ne može da uradi, šta je u stvari politička odluka pojedinačn­ih partija, ne naša - rekla je Gojkovićev­a.

Podsetimo, poslanik SDPS Omerović priveden je na aerodromu u Frankfurtu zbog navodne krađe kozmetike u fri-šopu vredne oko 170 evra, a zbog toga su pozvani i predstavni­ci srpskog konzulata u Nemačkoj.

Incident se dogodio 30. maja u 9.35 sati, a slučaj je prijavio detektiv zaposlen u prodavnici. Omerović se sumnjiči da je iz fri-šopa hteo da iznese parfem, karmin i kremu ukupne vrednosti oko 170 evra, a nakon što ga je policija zaustavila pozvao se na diplomatsk­i status.

“Policajac ga je priveo jer ga je uhvatio kako iz fri-šopa pokušava da iznese robu koju nije platio. Legitimisa­o se srpskim pasošem. Posle molbe službenika srpskog konzulata, načelnik policijske službe na aerodromu naložio je da se Omerović pusti. Uzeti su mu lični podaci, a o slučaju je odmah obavešten konzul Srbije u Frankfurtu”, piše, između ostalog, u izveštaju nemačke policije.

 ??  ?? nemci kažu da je pokušao da iznese parfem, karmin i kremu, a da nije platio
nemci kažu da je pokušao da iznese parfem, karmin i kremu, a da nije platio
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia