Blic

Neka Kostarika prođe kao Bolivija

Gledali smo kako su ih Belgijanci pobedili sa 4:1. Ipak, imamo i mi taktiku i samopouzda­nje, kaže defanzivac “orlova”.

- ALEKSANDAR Dimitrijev­ić NEBOJŠA Todorović VELJKO Ivanović

Duško Tošić je prvi štoper “orlova” i spreman je za početak Svetskog prvenstva u Rusiji. Od Tošića se očekuje da uz Nikolu Milenković­a bude poslednji bedem odbrane, da odbija sve nalete rivala ispred Vladimira Stojkovića.

Iskusni defanzivac je izneo i utiske o Kostariki koja je u prijateljs­kom meču sa Belgijom poražena ubedljivo sa 1:4.

- Gledali smo Kostariku sa Belgijom, kao i Englezima. Imamo sliku, ali ova poslednja utakmica nije pokazatelj Kostarike. Bila su to dva različita poluvremen­a, znamo im vrline i mane, ne bih da otkrivam šta smo videli. Dobro smo analiziral­i i tek ćemo. Spremni smo za nedelju, za utakmicu, prošlo je osam meseci od Gruzije, došlo je vreme da pokažemo kvalitet. Optimisti smo - rekao je Tošić.

Novi defanzivac kineskog Gvangdžua RF, čiji je trener Dragan Stojković Piksi, zna odakle preti najveća opasnost i ističe koliko su svesni učešća na Svetskom prvenstvu. To znači da je borbena gotovost podignuta na maksimum.

- Kostarika igra sa pet pozadi, nema neka imena, ali se radi o ozbiljnoj ekipi. Uglavnom se brani i pokušava da dođe do akcije iz kontranapa­da. Ali, mi nismo Belgija, oni su favoriti i da osvoje šampionat. Ipak, imamo taktiku i samopouzda­nje za premijeru. Ukazala nam se šansa, sledeći M undijal je za četiri godine, za mnoge je poslednji šampionat.

Tošić se osvrnuo i na poziciju u timu, jer je karijeru počeo kao levi bek, ali...

- Godinama igram štopera, to mi više odgovara. Igrač se sa godinama pomera unutra i tu se sada bolje snalazim.

U tandemu će biti sa 20-godišnjim Nikolom Milenković­em, koji je pokazao da je pred njim sjajna karijera i da je sadašnjost, a ne samo budućnost srpskog fudbala.

- Milenković je novi igrač kod nas, pred njim je budućnost i sluša što je najbitnije. Ne bih da pričam ko će igrati. Godine nisu bitne, prošao je odličnu sezonu u Fjorentini i selektor Mladen Krstajić neće pogrešiti ako ga stavi u ekipu - poručio

je Tošić, ali je jasno da će upravo njih dvojica biti štoperski bedem, jer su uigravani u poslednje dve provere.

Do premijere i prve utakmice sa Kostarikom u Samari ostala su još četiri dana, a čuvar mreže Makabija Predrag Rajković prognozira i rezultat.

- Biće 1:0 za nas - uveren je Rajković u osvajanje tri boda i više nego dobar početak Svetskog prvenstva.

Na treninzima u Svetlogors­ku privukao je pažnju pokazavši zavidno umeće u igri nogom, pa je dobio i ovacije prilikom jednog prijema.

- Kao Zidan. Volim da igram i nogom - poručio je naš čuvar mreže i dodao: - Što se tiče meča Belgije i Kostarike, priznajem da sam iznenađen konačnim rezultatom. Znamo da je Kejlor Navas odličan golman, brani u velikom klubu. Ima vrline i mane, ali ima mnogo više dobrih stvari. Ipak, i mi imamo kvalitet u napadu, pa sigurno možemo da postignemo gol - poručio je Rajković.

 ??  ??
 ??  ?? mladi golman predrag rajkoviĆ prognozira da Će srbija pobediti kostariku sa :
mladi golman predrag rajkoviĆ prognozira da Će srbija pobediti kostariku sa :
 ??  ??
 ??  ?? duško tošiĆ je svestan da srbija nije na nivou reprezenta­cije belgije, ali naš defanzivac oČekuje da Će „orlovi“startovati pobedom na svetskom prvenstvu i da Ćemo u svim elementima nadigrati kostariku
duško tošiĆ je svestan da srbija nije na nivou reprezenta­cije belgije, ali naš defanzivac oČekuje da Će „orlovi“startovati pobedom na svetskom prvenstvu i da Ćemo u svim elementima nadigrati kostariku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia