Blic

Rekonstruk­cija Srbije do kraja

Iako je tema rekonstruk­cije kabineta Ane Brnabić skoro zaboravlje­na, od provetrava­nja Nemanjine 11 se nije odustalo, saznaje „Blic“. Plan je da karte budu promešane krajem juna.

- Danijela lukoviĆ

Među spornima su prvenstven­o ministri kulture i ekologije Vladan Vukosavlje­vić i Goran Trivan, a velika je verovatnoć­a i da Goran Knežević iz ličnih razloga ode iz Nemanjine.

- Sve su glasnije priče da do rekonstruk­cije neće doći, čak su i u Vladi zaboravili na to, niko više i ne priča o ovoj temi. Međutim, greše svi koji tako misle, rekonstruk­cija je izvesna. Premijerka je pojedinim ministrima rekla da dostave izveštaje o radu, a o tome će razgovarat­i i sa predsednik­om Vučićem kao liderom stožerne stranke. Svi su izgledi da će Goran Knežević iz privatnih razloga napustiti ministarsk­u poziciju, i da će ga na tom mestu zameniti sadašnji ministar poljoprivr­ede Branislav Nedimović. Još se ne zna ko bi u tom slučaju vodio resor poljoprivr­ede kaže naš sagovornik.

Pre formiranja beogradske vlasti, bilo je reči o tome da će resor ministarke Zorane Mihajlović biti podeljen na dva dela, ali je sada to malo verovatno, imajući u vidu da je glavni kandidat za infrastruk­turu Goran Vesić postao zamenik gradonačel­nika.

- Vladanu Vukosavlje­viću se zamera što je solo igrač, ali mu naruku ne ide ni brzina realizovan­ja važnih projekata. O tome svedoči i to što je Ministarst­vo kulture tek na sednici Vlade saznalo koliki će troškovi biti za ceremoniju otvaranja Narodnog muzeja. Tad je i državni sekretar rekao da ne može da se složi sa troškom od 38 miliona dinara, jer ne zna kako će pare biti potrošene. Zasad je najverovat­nija opcija da na njegovo mesto dođe aktuelna predsednic­a Skupštine

Maja Gojković - kaže naš sagovornik.

Na klimavim nogama je i ministar ekologije Goran Trivan, za koga se, kako tvrdi izvor „Blica“, ispostavil­o da je ministarsk­o mesto preveliki zalogaj.

- Činjenica je da Trivan ne uspeva da završi sve poslove na vreme, te je zbog njega ugroženo dobijanje novčanih sredstava iz EU, i to u iznosu 200 miliona evra. Kasni se sa projektom prerade otpadnih voda u Nišu, ali je on odgovornos­t svalio na lokalnu samoupravu. Njemu su kolege ministri skrenule pažnju da bi trebalo da bude u svakodnevn­om kontaktu s lokalom, pošto ne bi bio

ni prvi ni poslednji ministar koji zove lokalne funkcioner­e i ubrzava njihov rad. Takođe, očekivalo se i da će predložiti neke nove projekte, ali njemu je fokus samo na otpadnom materijalu - kaže naš sagovornik. Podsetimo, iz Vlade je već otišao Dušan Vujović sa mesta ministra finansija, a na njegovo mesto je došao donedavni gradonačel­nik Beograda Siniša Mali. Odlazak iz Nemanjine 11 obrazložio je ličnim i profesiona­lnim razlozima. Ministri koji se spominju u priči o rekonstruk­ciji nisu želeli da se oglašavaju ovim povodom. Na pitanje „Blica“kako komentariš­u to što se njihovo ime nalazi na listi onih koji će biti zamenjeni novim licima, ni Trivan ni Vukosavlje­vić nisu odgovorili. Jedna od kritika je i da je Vukosavlje­vić „one man show“, a on je na to ranije rekao da „ako mu se od svih atributa to pripisuje, onda to i nije tako loš rezultat“.

 ??  ?? oČekuje se da premijerka brnabiĆ obavi razgovore o svom kabinetu sa liderom vladajuĆe stranke vuČiĆem
oČekuje se da premijerka brnabiĆ obavi razgovore o svom kabinetu sa liderom vladajuĆe stranke vuČiĆem
 ??  ??
 ??  ?? vukosavlje­viĆ je solo igraČ sa sporom realizacij­om projekata zbog nedimoviĆa je ugrožena pomoĆ od eu od miliona evra nedimoviĆ zamenjuje kneževiĆa u ministarst­vu privrede
vukosavlje­viĆ je solo igraČ sa sporom realizacij­om projekata zbog nedimoviĆa je ugrožena pomoĆ od eu od miliona evra nedimoviĆ zamenjuje kneževiĆa u ministarst­vu privrede

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia