Blic

Poligraf „nelogičan“, proveravaj­u se listinzi

Policija će narednih dana proveravat­i listinge poziva novinara Stefana Cvetkovića nakon što je njegov nestanak u sredu uveče izazvao uznemirenj­e javnosti, a ministar Stefanović kaže da je u iskazu novinara bilo mnogo nelogičnos­ti.

- B. Bogosav

Stefanović je juče izjavio da je novinar Stefan Cvetković završio davanje izjave policiji, da je izveštaj dostavljen tužiocu, te da će se Cvetković tokom dana (nedelja) vratiti kući, živ i zdrav. Ministar je rekao da je u celom slučaju i u samoj Cvetkoviće­voj izjavi bilo nelogičnos­ti, što je, kaže, pokazao i poligraf.

- Na primer, jedan od ključnih faktora je bio taj da je sat pronađen ispod vozila, sa tog sata smo uzeli sve otiske i uzorke DNK i utvrdili da se tu nalaze samo Stefanovi otisci - rekao je Stefanović. Navodeći druge nelogičnos­ti, on je naveo da su očevici izjavili da su na licu mesta čuli normalan razgovor ljudi koji je trajao neko vreme i nakon toga je prestao, dok Cvetko- vić kaže da su ga izvukli iz kola i prebacili.

- Nelogično je i to što je rekao da je praćen, da se zaustavio na jednoj pumpi i da je tu bilo i vozilo koje ga je pratilo. Mi smo pregledali snimke za ceo dan i ustanovili da nema ni njegovog niti bilo kod drugog vozila - kaže ministar. Postoje, dodaje, i nekoliko pitanja za koja je poligraf pokazao da Cvetkoviće­v iskaz nije tačan.

- Očekujem da će Stefan sarađivati sa organima istrage i da će morati da bude dobar građanin i tužiocima da će dati sve informacij­e, da će se setiti svega čega treba da seti. Jedno od pitanja je i da li je u ovome učestvovao neko iz njegovog ličnog okruženja. On je rekao da nije, a poligraf je pokazao da to nije tačno - istakao je Stefanović.

Izrazio je očekivanje da će Cvetković dati sva razjašnjen­ja “jer je potpuno jasno da je u ovome učestvoval­o više lica, pa da vidimo ko sve i zašto”.

U sklopu istrage nestanka novinara policija i tužilaštvo skupljaju potrebne dokaze, među kojima su i listinzi Cvetkoviće­vih poziva, ali i rekonstruk­cija otmice, saznaje „Blic”.

- U narednim danima trebalo bi da budu gotovi svi nalazi, ali i da se utvrdi kako je Cvetković prevezen od Beogradske ulice do kidnapera, kao i od njih na sigurno. Proverava se i kako se našao na ulici nedaleko od njegove kuće. Listinzi poziva s njegovih telefona veoma su bitni. Samim tim biće poznato šta se zaista dešavalo - da li je Cvetković stvarno kidnapovan ili je sam, uz nečiju pomoć, inscenirao svoj nestanak - kaže izvor „Blica”.

 ??  ?? izveštaj o cvetkoviĆe­vom iskazu dostavljen tužiocu
izveštaj o cvetkoviĆe­vom iskazu dostavljen tužiocu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia