Blic

Ubijen Radovac, dok je njegov drug ranjen!

Ognjen Ikač (22) ubijen je preksinoć, a Marko T. (30) ranjen je u pucnjavi koja se dogodila preksinoć na Vidikovcu.

- M. B. - N. G.

Kako saznajemo, nakon kraće svađe u kafiću “Klagenfurt”, u Vidikovačk­om vencu 73, muškarci su izašli na ulicu gde je svađa eskalirala. Radi podsećanja, pre nepuna četiri meseca na istom mestu u bašti kafića “Luna 3K”, koji je pored “Klagenfurt­a”, upucan je u glavu Petar Arsić iz ovog kraja.

Zasada nepoznati muškarac izvadio je pištolj i zapucao u Ognjena Ikača i Marka T. U tom trenutku dvojica muškaraca se razdvajaju, Marko beži ka Vidikovačk­om vencu, a Ikač pretrčava ulicu ka Patrijarha Joanikija.

Očigledno je da je meta napadača bio Ikač, za kojim je napadač potrčao i osuo na njega kišu metaka. Žrtva je, teško povređena i u krvi, po prijavi građana pronađena na stepeništu parkića između brojeva 22 i 22a.

- Ognjena su pogodila dva metka, jedan u vrat, a drugi u kuk, i on je u kritičnom

stanju kolima Hitne pomoći prevezen na reanimacij­u u Urgentni centar. Teško ranjeni mladić preminuo je u bolnici tokom noći - kaže izvor “Blica”.

Policija je blokirala kraj nakon pucnjave, međutim ubica je uspeo da pobegne u nepoznatom pravcu i za njim se intenzivno traga.

Samo 15-ak minuta nakon pucnjave iz solitera u Vidikovačk­om vencu na broju 83 hitne službe primile su poziv da je jedan muškarac nasilno provalio u tuđ stan i tom prilikom povredio vla-

snicu Magdalenu D.

U pitanju je bio Marko T., koji je u policiji izjavio da je to uradio jer je bežao od napadača koji je prethodno pucao iz pištolja ispred kafića. Kako saznajemo od svedoka, Marko je na sebi imao tragove krvi.

Kako su stanari ove zgrade ispričali za “Blic”, nakon što je ušao u njihovu zgradu, Marko je nasumično počeo da lupa na vrata stanara.

- Čuli smo buku, neko je lupao na više vrata, pa je došao do nas, mi nismo otvorili. Na kraju je devojka otvorila i tu je došlo do rasprave - kaže uznemireni komšija. On dodaje da ne poznaje Magdalenu D., koja je otvorila vrata jer su se doselili pre šest meseci u tu zgradu na osmi sprat.

Ona je ,pokušavaju­ći da zaustavi Marka u nameri da uđe u stan, lakše povređena. Reporteri “Blica” juče nisu nikoga zatekli u tom stanu.

Sa druge strane, komšije iz zgrade u Patrijarha Joanikija, ispred koje je Ikač pronađen u lokvi krvi, većinom nisu čule pucnjavu.

 ??  ?? policija traga za napadaČem koji je ubio marka ikaČa, a ranio marka t.
policija traga za napadaČem koji je ubio marka ikaČa, a ranio marka t.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia