Blic

Kalašnjiko­vim izrešetao petoricu i pucao na policiju

Niški klub „Manila“u nedelju dva sata nakon ponoći, umesto mesta za provod, bio je poprište vatrenog obračuna u kome je pet ljudi povređeno!

- Branko janaČkoviĆ

Brzom i efikasnom intervenci­jom niške policije savladan je i uhapšen Ivan P. (32), koji se sumnjiči da je nakon sukoba sa radnicima obezbeđenj­a ovog kluba iz au- tomatske puške ranio tri osobe. Teže posledice i tragediju većih razmera sprečila je, na sreću, niška policija, ali je prilikom same intervenci­je teško ranjen jedan policajac, dok su dvojica

povređena lakše.

Kako „Blic“saznaje, Ivan P. došao je u „Manilu“sa dvojicom drugova, ali je obezbeđenj­e zatražilo da napuste lokal posle određenog vremena jer su bili pijani. - Vratili su se posle desetak minuta. Ivan P. je imao u rukama automatsku pušku, a dvojica njegovih drugova noževe. Onda su napali radnika obezbeđenj­a Aleksandra Đ. (30), koji je bio ispred kafića - kaže naš izvor.

Osim radnika obezbeđenj­a, lakše je ranjen još jedan muškarac (37), koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičen­og bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno sa njim udaljeni iz ugostitelj­skog objekta.

Nekoliko trenutaka nakon što su se začuli rafali, intervenis­ala je patrola policije koja se zadesila u blizini kafića, na Trgu kralja Milana, ali je Ivan P. okrenuo dugu cev automata ka njima i zapucao. Tada je ranio policajca M. M. (31), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja tako što je skočio na njega. Prilikom intervenci­je, od rikošeta lakše su povređena još dvojica policajaca. Policajci su uzvratili vatru i ranili Ivana P. u desnu nogu, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragičnije posledice.

- Bilo je strašno. Klub je bio pun, iako je bilo oko tri časa iza ponoći. Odjednom su se začuli rafali iz automatsko­g oružja.

Ni sam ne znam koliko je dugo praštalo. Mladići i devojke su se uplašili, a neki su pokušali da se sakriju u toaletu. Srećom je policija brzo rešila stvar, pa niko nije poginuo - kaže jedan Nišlija koji se zadesio u kafiću.

Ranjeni policajac je vozilom policije prebačen u Klinički centar u Nišu, dok je Hitna pomoć sa tri saniteta zbrinula još trojicu ranjenih i povređenih. Trojica ranjenih

Obezbeđenj­e je iz lokala izbacilo Ivana i njegove drugove zbog pijanstva

koji imaju ustrelno prostrelne rane na nogama operisani su u Urgentnom centru u Nišu i do zaključenj­a broja njihovo stanje je bilo stabilno i nisu bili vitalno ugroženi. Svako od njih ima više ustrelnih i prostrelni­h povreda nogu. Lekari kažu da su u pitanju teške povrede sa oštećenjem kostiju, ali da nisu vitalno ugroženi. Prema težini povreda, prvo je operisan radnik obezbeđenj­a, pa policajac i na kraju napadač. Radnik obezbeđenj­a pored toga što je izrešetan u noge, ima i tri ubodne rane na grudima i jednu na vratu.

- On je uboden tri puta u grudi nekom oštricom i jednom u vrat, ali nijedna od ubodnih povreda nije duboka. Nijedan ubod nije probio grudni koš ni povredio pluća. To su površne rane jer je samo probijen mišić. Te povrede su zbrinute. Policajac ima višestruke povrede obe potkolenic­e od vatrenog oružja. A napadač ima povređenu desnu butinu kost. Sve povrede su teške, ali nema povreda koje ugrožavaju život. Svi imaju povrede koštanih struktura, ali bez povreda krvnih sudova, što je sreća, kaže direktor Urgentnog centra KC u Nišu prof. dr Miodrag Lazić.

Troje lakše povređenih, među kojima su i dvojica policajaca, povređeni su rikošetom - komadićima stakla, kamena i još nečeg što je prštalo okolo prilikom pucnjave. Oni su lakše povređeni - imaju posekotine i oguljotine.

 ??  ?? sreĆom, izbegnuta veĆa tragedija u punom lokalu
sreĆom, izbegnuta veĆa tragedija u punom lokalu
 ??  ?? hrabar policajac: miloš miloševiĆ u akciiji upucan u noge
hrabar policajac: miloš miloševiĆ u akciiji upucan u noge

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia