Blic

Krstajić: Od ‘92. se borim za život

Takva mi je kocka bačena. Da se, ne daj bože, dogodio poraz, prihvatio bih odgovornos­t, kaže selektor srpske reprezenta­cije.

-

Selektor “orlova” Mladen Krstajić bio je zadovoljan nakon pobede na startu Mundijala za našu selekciju i kaže da nije imao tremu pred trenerski debi na Svetskom prvenstvu, iako je emotivno proživeo svaki minut meča sa Kostarikom.

- Ja sam takav da se od ‘92. borim kroz život, takva mi je kocka bačena. Bitno je da su igrači bili mirni. Da se ne daj bože desio poraz, ja bih prihvatio odgovornos­t i stao ispred igrača i zaštitio bih ih. Idemo dalje, predstoje nam dve teške utakmice, Kostariku već treba da zaboravimo i da se okrenemo Švajcarcim­a. Najbitniji je temelj, imali smo pravu atmosferu. Nismo lagali javnost da imamo problem, skupili smo se i radili. Momci su znali da neće ići na more sa porodicama. Posle naporne klupske sezone, oni su došli ovde i pokazali kako se bori za Srbiju - rekao je Krstajić.

Govorio je i o tome koliku želju imaju naši igrači da se dokaži na ovom svetskom prvenstvu.

- Ja sam pričao u šali da imam jaka leđa i da mogu sve da izdržim. Bilo je sigurno i nekih stvari koje treba da ispravimo. Najvažnije je da smo delovali kao ekipa, treba to zadržati, treba da ostanemo mirni, da analiziram­o sve još večeras, a sutra ide novi dan i okrećemo se novom meču. Šanse su da se daju i promašuju, ne bih rekao da su igrači sebični, u toj situaciji se desilo kako se desilo, odigrali su kako su odigralo.

Ne mogu da im zamerim ništa, bitno je da je njihov odnos bio dobar, da su delovali kao ekipa, što je najvažnije. To smo potenciral­i protekle tri nedelje.

Ipak, on poziva na oprez jer su preostala još dva duela do kraja, pa ništa nije rešeno.

- Bez obzira na sve, bili smo svesni da ako ovo dobijemo ili ako ne dobijemo Švajcarsku, bićemo u problemu, ali smo dobili ovaj meč i sada smo u dobroj poziciji, ali moramo ostati pametni. Moramo ostati na zemlji, i spremiti se za sledeći meč.

Krstajić je na kraju priznao da nije znao da je ovo prva pobeda našeg tima na otvaranjim­a SP u poslednjih 20 godina.

- Nisam osoba koja se bavi statistiko­m i prošlošću, ali je lepo čuti takve stvari. Znao sam da dugo nismo dobili prvu utakmicu, ali meni je najvažnije da su igrači biti maksimalno koncentris­ani i angažovani, to mene ispunjava - dodao je Krstajić.

 ??  ?? krstajiĆ je zadovoljan igrom svih fudbalera, kao i sergejom milinkoviĆ­em saviĆem
krstajiĆ je zadovoljan igrom svih fudbalera, kao i sergejom milinkoviĆ­em saviĆem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia