Blic

Projektil Kolarova srušio Kostariku

Kapiten „orlova“bio je strelac odluke na startu Mundijala za trijumf našeg tima, kojem su sada širom otvorena vrata ka plasmanu u osminu finala.

-

Reprezenta­cija Srbije pobedila je Kostariku u prvom kolu Svetskog prvenstva sa 1:0, zahvaljuju­ći maestralno­m golu Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca u 56. minutu, pa je na najbolji način počela svoju mundijalsk­u priču. „Orlove“naredno iskušenje očekuje u petak, od 20 sati, protiv Švajcarske u Kalinjingr­adu.

Selektor Mladen Krstajić je „prelomio“pred početak meča i odlučio je da pored Matića zaigraju i Milivojevi­ć i Milinković Savić, dok je Tadić morao na klupu. Ispostavil­o se da je Krstajić pogodio u centar, jer je Sergej dobio priliku da igra ofanzivnij­e i stvorio je nekoliko prilika za gol.

Kostarikan­ci su bili za nijansu bolji na početku meča, a Gonzales je u 12. minutu imao priliku da savlada Stojkovića, međutim, glavom je šutirao preko gola. Sergej je dva puta u prvom delu pokušao da ugrozi Navasa, ali je oba puta bio u ofsajdu.

Drugo poluvreme je počelo u znaku Mitrovića, koji je u 50. minutu izašao sam pred gol, ali je Navas pokazao zašto je prvi golman Reala. Bila je to prilika iz koje je teže proma-

šiti nego pogoditi. Srećom, „ orlove“nije stigla kazna. Šest minuta kasnije, defanzivci Kostarike su nepropisno srušili Mitrovića, a Kolarov je sa 25 metara poslao projektil koji Navas paradom nije uspeo da zaustavi.

Naši fudbaleri su posle vodećeg gola usporili tempo, ali su i dalje kontrolisa­li meč. Sergej je u 75. minutu sjajno pucao, nažalost, iznad gola. Na teren su ušli Rukavina i Kostić, umesto Tadića, odnosno Ljajića, da bi u 86. minutu Mitrović propustio još jednu priliku. On je ponovo bio sam, međutim, utisak je da je išao da izvuče jedanaeste­rac, umesto da je šutirao.

Do kraja, Kostarika je pokušavala, ali je Stojkoviće­va mreža mirovala za veliku pobedu Srbije.

 ??  ?? možda ne mogu da pobede, ali znaju da u stilu doĐu na trening: iguain kao šofer saigraČima rohu i armaniju navijaČi meksika slikaju se ispred murala vladimira iliČa lenjina u moskovskom metrou na putu do stadiona „ lužnjiki“ dele ali najbolji je igraČ pikada meĐu fudbalerim­a engleske, koji danas u 17 sati igraju prvi meČ na sp protiv tunisa tanja, ksenija i anastasija, Članice ruskog akrobatsko­g tima, zabavljaju posetioce ispred stadiona „volgograd arena“ trenutak kada je aleksandar kolarov matirao kejlora navasa za pobedu srbije nad kostarikom u samari „orlovi“su imali podršku oko 5.000 navijaČa na tribinama stadiona u samari
možda ne mogu da pobede, ali znaju da u stilu doĐu na trening: iguain kao šofer saigraČima rohu i armaniju navijaČi meksika slikaju se ispred murala vladimira iliČa lenjina u moskovskom metrou na putu do stadiona „ lužnjiki“ dele ali najbolji je igraČ pikada meĐu fudbalerim­a engleske, koji danas u 17 sati igraju prvi meČ na sp protiv tunisa tanja, ksenija i anastasija, Članice ruskog akrobatsko­g tima, zabavljaju posetioce ispred stadiona „volgograd arena“ trenutak kada je aleksandar kolarov matirao kejlora navasa za pobedu srbije nad kostarikom u samari „orlovi“su imali podršku oko 5.000 navijaČa na tribinama stadiona u samari

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia