Blic

Sergej pokazao zašto vredi 100 miliona evra

Milinković Savić je uz kapitena Kolarova i mladog Milenković­a bio najzaslužn­iji za pobedu „orlova“u prvom kolu.

-

U pobedi sve greške se brišu. Srpski fudbaleri su odigrali kao što smo i očekivali, mirno, kvalitetno i organizova­ni, tako da je trijumf bio potpuno zaslužen.

Aleksandar Kolarov je na skeneru „Blica“jedini zaslužio ocenu 8,5. Kapiten nije bio samo strelac gola odluke već i pravi vođa na terenu.

Pored Kolarova, za osmicu su odigrali Sergej Milinković Savić i mladi Nikola Milenković, koji je odigrao kao da ima 100 mečeva u nacionalno­m timu.

Pogledajte „ Blic“skener i koje su ocene dobili naši fudbaleri.

VLADIMIR STOJKOVIĆ 7,5 Hladan kao špricer, siguran od starta, ukrotio prvi udarac Kostarikan­aca. Sve što je mirisalo na eventualni problem golman reprezenta­cije Srbije sa lakoćom je rešavao. Nastavak njegovih dobrih odbrana i mirnoća ulivaju sigurnost u naše redove.

BRANISLAV IVANOVIĆ 7,5 Naš rekorder imao je uspona i padova tokom utakmice. Možda mu je prestizanj­e Dejana Stankovića na listi fudbalera Srbije sa najviše mečeva pravilo određeni pritisak, tek Bane je bio prilično siguran u defanzivi. Imao je nekoliko centaršute­va na polovini protivnika koji nisu pronalazil­i mete.

NIKOLA MILENKOVIĆ 8 Da li je Srbija dobila stub odbrane za budućnost? Po onome što mladi štoper Fjorentine pokazuje od kako je sa “orlovima” - apsolutno! Momak je i protiv Kostarike pokazao da nije slučajno to što ga pola Evrope traži, ugasio je svaki požar, zapravo požarčić, i izdigao se iznad iskusnijih.

DUŠKO TOŠIĆ 7,5 Požrtvovan, ginuo je za svaku loptu. Imao je par proklizava­nja, ali to mu se može progledati kroz prste. Bio je Duško britka sablja u duelima sa rivalom, a vruć šamar koji je opalio Urenji, onako šmekerski, namazano, promakao je arbitru iz Senegala.

ALEKSANDAR KOLAROV 8,5

Junak meča! Kapiten “orlova” podsetio je na gromovnika Sinišu Mihajlović­a u najboljim danima. Njegova lepotica iz slobodnjak­a, kojoj ni sjajni Kejlor Navas iz Reala nije dorastao, pocepala je u froncle mrežu Kostarike i vrteće se sigurno još dugo po TV špicama.

LUKA MILIVOJEVI­Ć 7

Trudio se, borio, uklizavao. Nije mu bilo lako sa brzom i kompaktnom ekipom Kostarikan­aca, ali izlazio je iz duela mahom kao pobednik. Ovo svakako nije jedna od njegovih boljih partija, ali ne bi trebalo uvek požrtvovan­om Luki da tražimo dlaku u jajetu.

NEMANJA MATIĆ 7

Kao i njegov parnjak u srednjem redu, defanzivni vezista Mančester junajteda nije bio na terenu previše primetan, što može donekle i da se okarakteri­še kao dobra stvar. Navikli smo od Matića da bude istaknutij­i, ali on svakako nije imao kikseva i visinom je dominirao na centru. Na kraju se pokoškao sa klupom Kostarike.

DUŠAN TADIĆ 7,5

Upropastio je Kostarikan­ce u prvom poluvremen­u, naročito Kalva, palio biciklice do besvesti. Nažalost, nijedan njegov prodor, a bilo ih je skoro deset, kao ni dobri centaršute­vi nisu urodili plodom. Prikočio je u drugom delu utakmice, čini se da je umor učinio svoje.

ADEM LJAJIĆ 6

Najslabija karika u pobedi “orlova”. Doduše, igrao je na mestu desnog krila, što je njemu verovatno poslednja opcija u igru. To što nije bio tamo gde obično pripada na terenu nije opravdanje za izostanak borbenosti u duelima. Moraće mnogo bolje idući put.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ 8

Pokazao veliko umeće, zbog čega je jedno od najtraženi­jih lica evropskog fudbala. Bilo ga je na svakom delu terena, što i nije njegova karakteris­tika. Njegove lopte imaju oči, njegov ples je brazilski. Uhvatio je makazice u prvom poluvremen­u kod nepostojeć­eg ofsajda.

ALEKSANDAR MITROVIĆ 7,5

Nije ga hteo gol, ali radio je u tri smene. Kao bik je prolazio kroz odbranu Kostarike, trčao je, čini se, do samog otkaza duše i srca, nad njim je i načinjen prekršaj, posle koga je iz slobodnog udarca Kolarov doneo pobedu. Bravo za trud, tako se gine za dres reprezenta­cije.

FILIP KOSTIĆ (OD 70. UMESTO LJAJIĆA) 7 Neće Filipa gol, ali ni on neće da odustane. Trči kao navijen, opasan je po boku, ali zbog želje da se proslavi često trči pred rudu.

ANTONIO RUKAVINA (OD 82. UMESTO TADIĆA) Premalo vremena proveo na terenu da bi dobio ocenu.

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ (OD 89. UMESTO MITROVIĆA) Premalo vremena proveo na terenu da bi dobio ocenu.

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ 8 Koliko nas je iznenadio startnom postavkom, oduševio nas je izmenama u nastavku. Bili smo nesigurni kada smo videli u manevru zajedno Tadića, Ljajića i Sergeja, što i nije dalo neki konkretan rezultat. Ubacio je Kostića umesto Ljajića, Rukavinu da pomogne po desnom boku umornom Ivanoviću, a poslao je na teren i Prijovića da bude pojačanje u skoku u finišu, kada je Kostarika krenula sa dugim loptama.

 ??  ?? sergej milinkoviĆ saviĆ je odigrao bez greške
sergej milinkoviĆ saviĆ je odigrao bez greške

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia