Blic

Modrić: Idemo da pobedimo i Argentince

“Gaučosi” sada moraju da se vade protiv nas zbog 1:1 sa Islandom, kaže kapiten tima koji je prvi u D grupi.

- jelena mediĆ

Šta drugo, sada idemo da pobedimo Argentinu, uglas su poručili hrvatski fudbaleri posle trijumfa 2:0 nad Nigerijom u prvom kolu D grupe. Hrvatska je odigrala taman koliko je trebalo da se osvoje prva tri boda protiv afričke reprezenta­cije koja je dekadentno­m igrom poka- zala da je zalutala na Svetsko prvenstvo. Nigerijci praktično za 90 minuta nisu ušli u protivničk­i kazneni prostor, a pri tome su stavom na terenu pokazali kao da im nije ni stalo da ugroze golmana Subašića. Sa druge strane, Hrvati su kontrolisa­li loptu i autogolom Eteboa i precizno izvedenim penalom Luke Modrića stigli su na prvo mesto D grupe gde žele da ostanu.

- Za nas je jako važno bilo da Mundijal otvorimo pobedom, bez obzira na is- hod duela Argentine i Islanda, mi smo bili fokusirani samo na našu utakmicu. Verujem da ćemo na krilima ove pobede podići igru na još viši nivo i da će nam ovo podići samopouzda­nje pred cilj koji smo zacrtali. Nisam bio nervozan kada sam šutirao jedanaeste­rac. Bio sam koncentris­an i drago mi je da sam pogodio - rekao je Modrić. Imao je samo reči hvale za selekciju Nigerije, za koju kaže da je sjajna reprezenta­cija sa mnogo kvalitetni­h fudbalera koji igraju u naj-

ARGENTINA I HRVATSKA SE U DRUGOM KOLU D GRUPE SASTAJU 21. JUNA U NIŽNJI NOVGORODU

jačim ligama sveta.

- Nismo lako došli do trijumfa, prvi gol smo postigli na vreme i to je bilo ključno. Posle toga nam je bilo lakše da igramo. Mislim da smo zaslužemo slavili, iako smatram da Nigerija nije loša selekcija i da će osvojiti neke bodove u grupi.

Naredni rival biće Argentina (21. jun, Nižnji No- vgorod), koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje “boginje”.

- Argentinci sada moraju da se vade protiv nas posle izgubljeni­h bodova u meču sa Islandom. Biće to teška utakmica. Odigraćemo najbolje što moćemo i ako bog da, pobedićemo. Imamo svoje prednosti u odnosu na Argentince i pokušaćemo da ih iskoristim­o. Tu pre svega mislim na prekide - dodao je Modrić.

Nigerijci su posle meča bili razočarani, sa dobrim razlogom rekli bismo, mada je selektor Gernot Ror priznao da je njegova ekipa zasluženo poražena.

- Videli ste sve - Hrvatska je bila bolja u svakom pogledu. Moji mladi fudbaleri su napravili neke neoprostiv­e greške koje se kažnjavaju na Svetskim prvenstvim­a. Pogotovo smo bili loši posle njihovih kornera. Što se penala tiče, mislim da je bio malo čudan. U takvim situacijam­a uvek ima dosta potezanja i guranja. Ali to je sada sve iza nas. Predstoji nam meč u kojem moramo da stignemo do pobede jer samo tako možemo da se nadamo drugom krugu - iskren je nemački stručnjak na klupi Nigerijaca.

 ??  ?? etebo je posle šuta mandžukiĆa savladao svog golmana za voĐstvo hrvatske 1:0
etebo je posle šuta mandžukiĆa savladao svog golmana za voĐstvo hrvatske 1:0
 ??  ?? hrvatski fudbaleri proslavlja­ju pobedu nad nigerijom 2:0
hrvatski fudbaleri proslavlja­ju pobedu nad nigerijom 2:0

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia