Blic

Gol sam posvetio Bunji

Ovo je za Gorana Bunjevčevi­ća, rekao je kapiten koji je opravdao poverenje da ponese traku.

- Veljko ivanoviĆ

Znali smo da je Aleksandar Kolarov naslednik Siniše Mihajlović­a, a potvrdu smo dobili juče u 17.14 na “Kosmos areni” u Samari. Kejlor Navas je stavio četvoricu u živi zid, ali levicu Kolarova u 56. minutu ne bi zaustavilo ni svih pet miliona stanovnika Kostarike. Skidanjem paučine u gornjem levom uglu kapiten “orlova” je približio Srbiju plasmanu u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji iako je ostalo da odigramo još dva meča, sa Švajcarsko­m ( 22. jun) i Brazilom (27. jun).

Od Kolarova smo očekivali da preuzme odgovornos­t

koja dolazi sa kapitensko­m trakom, ali gol za pobedu nad Kostarikom (1:0) vredi više od tri boda. Takođe, već smo navikli od kapitena “orlova” da postiže ovakve golove. On je to uradio u kvalifikac­ijama protiv Velsa, ali i u nekim ranijim mečevima što u reprezenta­tivnom dresu, što u klupskom.

Naš fudbaler je podsetio na dane kada je Siniša Mihajlović svojevreme­no iz slobodnjak­a zadavao glavobolje golmanima širom sveta. Bivši trener Torina je sličan pogodak postigao na Mundijalu 1998. godine u duelu protiv Irana, koji je završen takođe sa 1:0, dakle tačno posle 20 godina i tri dana. Ujedno, taj gol u Sent Etjenu je bio i poslednji našeg nacionalno­g tima iz slobodnog udarca, a Srbija je u Francuskoj uspela da se domogne drugog kruga na Mundijalu.

Ono što povezuje njih dvojicu jeste to da su obojica levonogi. Takođe, Mihajlović je nosio dres sa brojem 11, koji sada nosi Kolarov.

- Sigurno je da smo svi željno očekivali ovaj gol koji sam posvetio Goranu Bunjevčevi­ću. Danas sam ja imao tu sreću da budem strelac i da donesem tri boda. Svi se osećamo fantastičn­o, ali trebalo bi da emocije ostavimo po strani. Napravili smo rezultat koji nas je približio osmini finala, međutim, još dva velika rivala su pred nama - rekao je Kolarov.

Kapiten se nada i da su navijači srpskog tima uživali u igri i pobedi.

- Verujem i da su se ljudi kod svojih kuća borili zajedno sa nama i da su bili uz svoj tim. Potrudili smo se da im vratimo na terenu koliko smo mogli. Idemo dalje - dodao je Kolarov.

 ??  ?? aleksandar kolarov je pokazao da je pravi naslednik siniše mihajloviĆ­a, strelca poslednjeg gola iz slobodnog udarca za naš nacionalni tim bunjevČevi­Ć se oporavlja od izliva krvi u mozak
aleksandar kolarov je pokazao da je pravi naslednik siniše mihajloviĆ­a, strelca poslednjeg gola iz slobodnog udarca za naš nacionalni tim bunjevČevi­Ć se oporavlja od izliva krvi u mozak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia