Blic

POVREĐENI STABILNO

-

U Višem sudu u Nišu kažu da je prva molba za uslovni otpust podneta u februaru ove godine, a da je Viši sud odbio, ali je nakon žalbe branioca Ivana P. Apelacioni sud ukinuo to rešenje i naložio ponovno odlučivanj­e, nakon čega je molba usvojena u aprilu ove godine.

Pucnjava ispred “Manile” nije se završila daleko većom tragedijom samo zahvaljuju­ći velikoj hrabrosti i prisebnost­i policajca Policijske uprave iz Niša Miloša Miloševića, koji se bacio na Ivana P. i pokušao da U Kliničkom centru u Nišu operisan je ranjeni policajac Miloš Milošević, radnik obezbeđenj­a Aleksandar Đ. (30), koga su napadači izboli u grudi i vrat i upucali u nogu, kao sam napadač Ivan P., koji je takođe ranjen u nogu.

- Ranjeni policajac ima povrede obe potkolenic­e od hitaca koji su ga pogodili i on je van životne opasnosti. Radnik obezbeđenj­a ima četiri ubodne rane, a sečivo mu je probolo mišiće i on ima i povredu leve potkolenic­e od puške. Ivan ima povredu butne kosti od oružja, operisan je i skinut sa aparata za disanje - kaže direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković.

ga savlada goloruk.

- Ko zna koliko bi mrtvih bilo da ga policajac Milošević nije uhvatio za cev “kalašnjiko­va” i sprečio ga da nastavi da puca. Za tako nešto je potrebna neviđena hrabrost, ali reč je o policajcu koji je obučen da reaguje u takvim situacijam­a. Nažalost, i sam je u tom trenutku ranjen jer ga je kriminalac izrešetao po nogama dok je držao cev automata, ali je to dalo vremena drugom policajcu da napadača upuca u nogu i da ga razoružaju - priča naš izvor.

Heroja policajca u Nišu je juče obišao i potpredsed­nik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnji­h poslova dr Nebojša Stefanović, koji je pohvalio njegovu izuzetnu hrabrost i istakao da je te večeri “zaštitio živote mnogih građana i pokazao izuzetnu pribranost i odlučnost”. Stefanović je dodao da je sada veoma važno da sudovi i tužilaštvo pokažu odgovornos­t.

- Dakle, tražimo maksimalnu kaznu koju zakon predviđa i za pokušaj ubistva i za ilegalno nošenje oružja - naglasio je ministar Stefanović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia