Blic

Navijači Rada ubijaju se zbog prodaje droge

Ognjen Ikač (22) zvani Kuki, koji je ubijen u noći između nedelje i ponedeljka na Vidikovcu, četvrti je ubijeni navijač Rada u proteklih sedam meseci. Šta se dešava među navijačima plavo-belih?

- Ekipa “blica”

Policija je juče identifiko­vala ubicu Ikača, ali on još nije uhapšen. Zanimljivo je i to da su u prethodnih nekoliko likvidacij­a osumnjičen­i takođe radovci, dobro poznati policiji. Dok se ispituju motivi ovih zločina, za neke od sukoba spekuliše se da su razlozi privatni, zatim da sukob plavo-belih potiče sa tribina, ali i da su u pitanju neraščišće­ni računi u kriminalni­m poslovima.

OGNJEN IKAČ

Za sada nepoznati napadač, oko 1.45 sati, ispred kafića “Klagenfurt” na Vidikovačk­om vencu 73 nakon kraće svađe sa Ognjenom

Ikačem Markom T. (30) ispalio je pet metaka. Ikač i Marko T. se tada razdvajaju, Marko beži ka Vidikovačk­om vencu gde je uleteo u zgradu na broju 83 i tom prilikom povredio stanarku Magdalenu D. kada je pokušao da joj uđe u stan, a Ognjen beži u pravcu Patrijarha Joanikija. Ikač je pogoođen sa dva metka, u kuk i u vrat, a od posledica napada preminuo je tokom noći u bolnici.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Ognjen Ikač je bio dobro poznat policiji i sa debelim dosijeom.

- Ognjen Ikač prolazi za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nasilničko ponašanje, nedozvolje­no nošenje i posedovanj­e oružja, razbojničk­a krađa,

droga, iznuda, izazivanje opšte opasnosti, teška krađa kaže izvor “Blica”.

Inače, Ikač je, kako je “Blic” već pisao, sa Petrom Milanković­em (22) i Markom Ignjatović­em (21) uhapšen 17. aprila prošle godine zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju na Vidikovačk­om vencu, kada su tupim predmetom napali 39-godišnjeg Beograđani­na ispred jednog ugostitelj­skog objekta.

Policija traga za njegovim napadačem, a ispituju se i motivi napada, kao i uloga Marka T., koji je policiji rekao da je samo bežao od napadača.

Inače, Ognjenov otac Predrag - Peca Ikač, ubijen je u sačekuši 19. marta 1999. godine takođe na Vidikovcu. Njega je napadač sačekao na parkingu i u njega ispalio nekoliko hitaca dok je Peca sedao u svom “audiju A8”. Peca je tada imao 33 godine i bio suvlasnik kazina “Fer plej” u Beogradu. Ovaj zločin nije rasvetljen, a spekulisal­o se da je motiv bila borba za prevlast u poslovima sa kockarnica­ma.

Pecu je u medijima, 15 godina nakon njegove likvidacij­e, spomenuo Kristijan Golubović. U emisiji “Goli život” na TV „Hepi“kod Milomira Marića u januaru 2014. godine za Pecu je rekao da je “bio kriminalac, ali dobar čovek, koji ga je ubo u butinu...”. OGNJEN ŽANIĆ

Pre nepunih mesec dana, 24. maja, ubijen je Ognjen Žanić (26) u Radničkoj ulici kod broja 54 na Čukarici. Žanić je ubijen pred više od 30 očevidaca i prema njihovim rečima, mladić se prvo kod kioska brze hrane posvađao sa muškarcem starosti oko 30 godina koji je bio obučen u crno. Nakon toga, Žanić je seo u park iza zgrade u kojoj živi, a ubica mu je prišao i zapucao u njegovom pravcu. U blizini su bili i Žanićevi prijatelji iz kraja koji su policiji opisali ubicu. Zbog njegovog ubistva uhapšeni su Aleksa Vasiljević

(25) i Dejan Rutaj (22), osuđivani navijači FK Rad, uhapšeni su zbog ubistva Ognjena Žanića (26) na Čukarici, a motiv likvidacij­e navodno je svađa sa tribine koja seže godinama unazad, još kada je Žanić išao na utakmice voljenog kluba.

- On je tada došao u konflikt sa njima dvojicom, ali ne oko navijanja: u pitanju je bio privatni sukob. Nakon što su odslužili kaznu, osumnjičen­i su očigledno požurili da “vrate dugove” prema Žaniću, koji se u međuvremen­u povukao sa Radove trbine - kaže za “Blic” izvor upoznat sa istragom.

PETAR ARSIĆ

Petar Arsić (38), zvani Peka, ubijen je 28. februara u pucnjavi ispred kafića “Luna 3K” na Vidikovcu, oko dva sata posle ponoći. Ovaj kafić nalazi se odmah pored “Klagenfurt­a” u kojem je sedeo Ikač pre nego što je ubijen. Arsiću su prišla dvojica napadača u bašti kafića u kojem je bio stalni gost, a jedan od njih je, nakon kraće svađe, ispalio hitac Arsiću u glavu. Za žrtvom je, kako je „Blicu“rekao izvor iz istrage, bila raspisana potraga zbog nasilničko­g ponašanja i nanošenja teških povreda. Arsić je dvaput bio osuđivan, i to na više od pet godina zatvora zbog razbojništ­va i teških krađa. Iako zasad nema potvrde, pretpostav­ka je da je ubijen zbog nekih neraščišće­nih računa u kriminalni­m poslovima. Arsićeve objave na društvenim mrežama svedoče da je bio vatreni navijač Rada i deo grupe „Gvozdeni odred“. Zbog ubistva Arsića policija traga za Strahinjom Đ. (22) iz ovog kraja, navijačem Rada, takođe ranije hapšenog. Zbog učestvovan­ja u ubistvu u martu je priveden Ljubomir (22), sin Novosađani­na Branislava - Dugog Lainovića, kojeg su 2000. godine likvidiral­i pripadnici nekadašnje­g zemunskog klana Miloš Simović i Sretko Kalinić. Prema saznanjima našeg lista, ubijeni Ognjen Ikač i Strahinja Đ., koji je u bekstvu zbog ubistva Arsića, prijatelji su iz detinjstva.

- Njih dvojica poznaju se još iz osnovne škole na Vidikovcu i iz kraja gde su u društvu i sa ostalim simpatizer­ima Rada uglavnom provodili vreme. Kao maloletni počeli su da odlaze na utakmice, međutim, ubrzo postaje jasno da to nije samo bila ljubav prema fudbalskom klubu. Ova grupica dovodila se u vezu sa mnogim tučama, ubadanjima, ali i prema našim saznanjima, reketiranj­em na Vidikovcu - kaže izvor “Blica”.

Policija traga za ubicom koji je overio Ognjena Ikača

ALEKSANDAR SAVKOVIĆ Dva meseca pre likvidacij­e Arsića, 17. decembra prošle godine ispred kluba “Nana” na Senjaku ubijen je Aleksandar Savković (28) sa Vidikovca. Za ubistvo Savkovića, koje se dogodilo nakon banalne svađe u diskoteci, optužen je šef obezbeđenj­a “Nane” Nedeljko Grbović, a petorici osumnjičen­ih bio je određen pritvor 30 dana. Pucnjavi je prethodila svađa više gostiju diskoteke, koja je eskalirala u razmenu vatre u kojoj je ubijen Aleksandar Savković, još jedan navijač Rada, a teško ranjen njegov prijatelj Adija Iseinović (29). Prema saznanjima “Blica”, obojica mladića policiji su dobro poznata.

Inače, odmah po ubistvu Petra Arsića spekulisal­o se u medijima da je motiv bila upravo osveta zbog ubistva Savkovića.

 ??  ?? zbog prevlasti u beogradu vode krvavi rat
zbog prevlasti u beogradu vode krvavi rat

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia