Blic

Kolarov je prošao omladinsku školu na „Marakani“, ali nije dobio priliku u A timu, dok je Matić sa obe strane Topčidersk­og brda proglašen kao netalentov­an.

Leonora Himenez, novinarka iz Kostarike, s razlogom nosi epitet najlepše devojke Mundijala, a od kada je zakoračila na tribine, zasenila je čak i fudbalere.

- A. Ivanović aleksandar pijevac

Kada se uzme u obzir da možda i najveći sportski događaj na svetu prati velika većina muške populacije, onda ni ne čudi što su sve oči uprte u Leonoru Himenez, a ne u Ronalda ili Mesija.

Ova prelepa 35-godišnjaki­nja ušla je u novinarske vode pre početka SP, a njen prvi zadatak bio je u gradu Samari, odakle je izveštaval­a javnost sa meča Srbije i Kostarike. Srećom po sve navijače “orlova”, ona neće po dobrom pamtiti prvo iskustvo jer, i pored bodrenja ove zanosne Kostarikan­ke, njen tim nije odneo pobedu. Ali, s obzirom na lepotu kojom pleni, pred njom je izvesno još mnogo uspešnih poduhvata. Pre nego što je počela da se bavi ovim poslom, Himenezova se bavila modelingom, u kojem je bila više nego uspešna, a u rodnoj Kostariki odavno je seks-simbol.

Na takmičenju za mis Centralne Amerike 2007. osvojila je prvo mesto, što joj je kasnije pomoglo da sarađuje se vodećim svetskim brendovima. Tokom bogate manekenske karijere ona je pozirala za neke od najvećih časopisa u toj sferi, a pored toga put ju je vodio i u najvažnije gradove u oblasti modelinga

- Pariz, Milano, Madrid... Dve godine posle osvajanja titule mis 2005, Leonora je promovisal­a svoj proizvod za mršavljenj­e “Vita fitness” kao i emisiju koja je bila posvećena zdravom životu “Vita fitness: Izazov”, u kojoj je pokazivala da je njen proizvod delotvoran. Radila je promotivne kampanje, a 2008. bavila se latinoamer­ičkom verzijom američkog “Next Top Model - Supermodel Centroamer­ica”.

Dresovi Crvene zvezde i Partizana su doskora bili neophodni da bi se igralo za reprezenta­ciju. Međutim, klima u nacionalno­m timu se menja i tako smo u startnoj postavi u meču sa Kostarikom imali čak petoricu fudbalera koji nikada nisu bili članovi večitih. I to ne običnih fudbalera, već nosioca igre. Kolarov, Matić, Ivanović, Tadić i Milinković Savić su put do državnog dresa gradili van Ljutice Bogdana i Humske, a ukupno devet članova ove generacije nisu igrali ni za Zvezdu ni Partizan. S druge strane, Vladimir Stojković je jedini koji je bio u oba tabora.

Veljković i Prijović, koji su rođeni u Švajcarsko­j, u karijeri nemaju ni minut u dresu nekog od srpskih klubova, dok je Matić prošao školu i Zvezde i Partizana, ali je iz oba kluba oteran kao netalentov­an! Matić nije jedini propust večitih, koji su dozvolili i da Sergej, Tadić i Kostić za malo novca “pobegnu” u inostranst­vo.

Da su zvezdaši ne kriju Kolarov i Ivanović, koji su igrali za OFK Beograd gde ih je doveo Zvezdan Terzić, tada prvi čovek kluba sa Karaburme, a sada generalni direktor Zvezde.

Ako će se uvažiti mišljenje navijača, gradiće karijeru sportskog novinara

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia