Blic

Mladi igrač je potvrdio klasu i možemo da očekujemo da će postati vođa nove generacije „orlova“.

- Aleksandar pijevac

Sergej Milinković Savić je podelio naciju i pre nego što je odigrao i minut za reprezenta­ciju. Momak rođen u Španiji bez suđenja je proglašen za krivca i glasnika koji je selektoru Slavoljubu Muslinu uručio otkaz. Zbog toga, nije tajna, mnogi u Srbiji želeli su da 23-godišnjak izgori na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Ali, srećom za sve koji su verovali u njega, Sergej je u meču sa Kostarikom pokazao svetsku klasu. Selektor Mladen Krstajić je tako dobio, odnosno pronašao kariku koja je nedostajal­a srpskoj reprezenta­ciji da nas od “uvek može bolje” tima pretvori u pobednike. Sergej je odigrao baš kao i što smo očekivali od fudbalera čije su noge procenjene na 100 miliiona evra i na koga u redu čekaju Mančester junajted, Barselona, Juventus, Pari Sen Žermen... Ispred Matića i Milivojevi­ća, a iza napadača, Milinković Savić je pravio pometnju u redovima Kostarikan­aca i pravo je čudo da se nije upisao u strelce. Bilo ga je po celom terenu, imao je 60 kontakata sa loptom, 38 uspešnih dodavanja, četiri puta je u vazdušnom duelu oduvao protivnike, stvorio je tri prilike za saigrače i dva puta je šutirao na gol Kejlora Navasa. A ovo je bio tek početak! Posle meča smo na Sergejevom licu videli osmeh, ali i suze. Nije mogao da sakrije emocije nakon što je s njegovih leđa pao teret veliki kao Rusija. Jer, u Srbiji znamo koliko je tanka linija između uspeha i propasti. Sergej je fudbaler stvoren za velika dela kome Rusija nije vrhunac karijere već prvi čas u školi za fudbalske velemajsto­re. Upravo je to potvrdio i Dušan Tadić, koji je rekao da je Sergej budućnost srpskog fudbala.

- On je dobar i mlad. Talentovan je i može dosta da nauči. Sergej će da obeleži srpski fudbal - izjavio je Tadić.

Šta je Srbija dobila sa Sergejem? Na prvom mestu fudbalera se neiscrpnom maštom koji potezima može da iskoči iz kolektivne igre, a da pri tome ne poremeti sistem koji je selektor Krstajić postavio. Takođe, sada protivničk­a odbrana mora da odvoji čoveka ili dva koji će samo motriti na Milinković­a Savića. Sergej je visok, snažan i ne beži od duela. Opasan je i efikasan iz drugog plana, što je pokazao u Laciju za koji je prošle sezone na 35 mečeva postigao 12 golova, uz četiri asistencij­e.

Sergej

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia