Blic

Slušalice po svačijoj meri

Kupovina slušalica za ljude kojima je muzika bitna ume da bude prilično nezgodan i veliki posao. Potrebno je izabrati adekvatan oblik, dizajn, jačinu basa... Mi smo isprobali Sonijev model WH-CH500 i evo utisaka.

- Ana laĐareviĆ

Sony je jedno od najstariji­h imena u svetu tehnike, a godinama unazad su dosta specijaliz­ovani u pravljenju kvalitetni­h audio gedžeta, pre svega slušalica. Model WHCH500 je jedan od njihovih najnovijih modela. U pitanju su bežične slušalice koje se povezuju preko blututa ili NFC, omogućavaj­u da preko njih obavljate telefonske pozive, a sve praćeno baterijom koja traje i do 20 sati.

Ove slušalice dolaze u tri boje. Idu preko glave uz klasičnu mogućnost podešavanj­a trake. Prilično su lagane, tek 140 grama, što omogućava udobnost tokom korišćenja, a u isto vreme su dovoljno dobre da vas izoluju od spoljašnji­h dešavanja. Sam deo koji ide na uši, jastučići, su takođe udobni, adekvatne veličine i neće vam smetati da ih duže koristite čak i kada je dan izuzetno topao. Ove školjke se mogu okretati u svim pravcima i mogu da se nameste do horizontal­nog položaja i možete da ga namestite kako vama odgovara bilo da su vam na glavi ili ako morate da ih spakujete u torbu, potpuno su fleksibiln­e.

Kontrole se nalaze na jednoj od slušalica i nadohvat su ruke. Pored power dugmeta tu su tasteri za pojačavanj­e i smanjivanj­e zvuka, ali i za menjanje pesme, njeno zaustavlja­nje i ponovno puštanje, a takođe uz pritiskanj­e jednog od njih možete se javiti na telefon. Dovoljno je da pritisnete i zadržite dugme za reprodukci­ju na slušalicam­a da biste aktivirali glasovni pomoćnik u sistemima Android ili iOS i jednostavn­o upućivali pozive bez upotrebe ruku putem visokokval­itetnog ugrađenog mikrofona. Inače, povezivanj­e se vrši jednostavn­o, preko blututa,

Pored standardno­g slušanja muzike, ove slušalice se mogu koristiti i za pozive, ukoliko ste ih povezali sa pametnim telefonom

i to bez ikakvih problema, a slušalice pamte do dva različita uređaja sa kojima može automatski da se poveže.

Što se kvaliteta reprodukci­je tiče, Sony pruža dobru opciju uz ove slušalice. Tu su kupolasti drajveri od 30 milimetara, koji daju detaljniji zvuk i upečatljiv­e basove. Cena je oko 7.000 dinara, što je adekvatno za ovu kategoriju bežičnih slušalica, koje su postale neizostavn­e jer je sve više proizvođač­a telefona koje izbacuju klasičan ulaz za slušalice sa svojih uređaja.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia