Blic

Serija likvidacij­a Bojovićevi­h ljudi

Policija istražuje povezanost ubistava Dragoslava Miloradovi­ća i Siniše Milića, ubijenih u razmaku od tri nedelje, kako bi ušla u trag onima koji se obračunava­ju sa grupom Luke Bojovića i saznala motiv, saznaje „Blic“.

- Mihailo joviĆeviĆ, jovana aleksiĆ

Dan nakon šokantne likvidacij­e, kada je u detonaciji bombe na Autokomand­i stradao Siniša Milić Boske (45), ni ime potencijal­nog osumnjičen­og niti motiv ubistva nisu poznati. Istraga u ovom slučaju tek je otpočela i za sada policija uzima iskaze očevidaca i radi forenzičke analize raznetog vozila. Uzimaju se iskazi i od prijatelja i poslovnih saradnika Milića kako bi se stekla ideja o tome da li je pokojnik sa nekim bio u sukobu.

Jedan pravac istrage je, međutim, poznat.

- Sigurno će se ispitivati da li je ova likvidacij­a u vezi sa ubistvom Dragoslava Miloradovi­ća na Karaburmi pre nekoliko nedelja. Poznato je da je Miloradovi­ć bio blizak prijatelj Luke i posebno Nikole Bojovića, i perionica u kojoj je ubijen navodno je delimično bila u njegovom vlasništvu. Da li je ubistvo Milića nastavak napada na Bojovićev klan, ostaje da se vidi - kaže za „Blic“izvor upoznat sa istragom.

Dragoslav Miloradovi­ć (44), kum Luke Bojovića, vođe „zemunaca“, likvidiran je pre oko tri nedelje sa više od 15 metaka ispred auto-perionice u Višnjičkoj banji.

Miloradovi­ć je, kako je „Blic“već pisao, bio hapšen zajedno sa Lukom Bojovićem još početkom dvehiljadi­tih, a bilo im je i suđeno pred beogradski­m sudom. U tom procesu Bojović je oslobođen krivice za falsifikov­anje isprave, a Miloradovi­ć je osuđen (uslovno) za posedovanj­e oružja. O njegovoj bliskosti sa Bojovićima svedoči i to što je uslikan

kako na sahrani nosi kovčeg ubijenog Nikole Bojovića. S druge strane, Milić je u Bojovićevu grupu dospeo nekoliko godina pre Lukinog hapšenja u Španiji. Do tada, radio je kao pripadnik specijalni­h jedinica MUP Republike Srpske, a tokom 2013. godine obezbeđiva­o je ubijenog crnogorsko­g kriminalca Luku Đurovića - Bojovićevo­g čoveka od

poverenja u Crnoj Gori. Nakon što je proteran iz Crne Gore, boravio je uglavnom u Beogradu, gde se pominje kao šef obezbeđenj­a Filipa Koraća, navodnog Lukinog naslednika u Srbiji.

Likvidacij­a Milića bila je brutalna, ubijen je bombom dok je vozio automobil i to usred dana. Samo srećom nije stradao i neko od slučajnih prolaznika.

- Toliko je odjeknulo da su nam se otvorila vrata lokala, a izlog i rešetke se zatresle. Odmah smo izleteli da vidimo šta se dogodilo i zatekli smo automobil koji se dimi na semaforu - priča radnica obližnje pčelarske radnje. Od posledice eksplozije preminuli Milić je ostao bez obe noge, a komšije kažu da je kada su lekari stigli i dalje bio živ i u bolovima.

 ??  ?? bomba je eksplodira­la dok je auto stajao na raskrsnici, samo sreĆom nije stradao neko od prolaznika
bomba je eksplodira­la dok je auto stajao na raskrsnici, samo sreĆom nije stradao neko od prolaznika
 ??  ?? niz ubistava kao osveta bojoviĆu: miliĆ je likvidiran usred dana na prometnom mestu, miloradovi­Ć u perionici
niz ubistava kao osveta bojoviĆu: miliĆ je likvidiran usred dana na prometnom mestu, miloradovi­Ć u perionici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia