Blic

Kamere snimile dečakove posete Darku Kostiću

Dečak L. J. (15), koji je prijavio modnog kreatora Darka Kostića za seksualno uznemirava­nje, nekoliko puta je bio u njegovom stanu na Novom Beogradu, o čemu svedoče i snimci sigurnosni­h kamera iz Kostićeve zgrade, saznaje „Blic“.

- bojana bogosav, mihailo Jovićević

Kako saznajemo, policija će u narednom periodu pregledati snimke sa sigurnosni­h kamera zgrade gde Kostić živi, s ciljem da utvrdi koliko je dečak puta i u koje vreme dolazio kod Kostića u stan.

- Snimci sa kamera će utvrditi i da li su u njegov stan dolazili i drugi maloletnic­i i koliko često - kaže izvor „Blica“upoznat sa istragom.

Naš izvor tvrdi da će biti ispitano i da li je Kostić pre prijave dečaka imao sumnjive ispade.

- Prema prvim informacij­ama, postoje indicije da ovo nije jedini slučaj, i to se proverava - navodi sagovornik „Blica“.

Inače, Kostić je nedelju dana ranije prijavio nestanak telefona, a kako saznajemo, telefon je pronađen i koristiće policiji i tužilaštvu za istragu.

- Kostiću mobilni nije vraćen već je zadržan u policiji, s ciljem da se provere poruke na njemu kako bi se utvrdilo da li su se on i dečak dopisivali i kakve su sadržine poruke - kaže izvor „Blica“.

Istraga je pokrenuta nakon što je Kostića maloletnik L. J. (15), inače učesnik emisije „Neki novi klinci“, optužio da ga je modni kreator navodno seksualno uznemirava­o u njegovom stanu. Maloletnik je policiji ispričao da je kod Kostića otišao kako bi ga on fotografis­ao.

- Kako je dečak ispričao, Kostić ga je fotografis­ao i za to tražio novac. Kada se ispostavil­o da dečak nema pare, kreator je, tvrdi dečak, od njega tražio da se skine, da se maze, što je ovaj odbio. Dečak je zatim pobegao - otkriva izvor „Blica“navode dečaka koji je optužio kreatora.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je juče da je dalo nalog policiji da proveri navode iskaza Kostića i maloletnik­a L. J. (15), koji ga je prijavio za navodno polno uznemirava­nje.

- Nalog je dat jer su njihovi iskazi veoma kontradikt­orni. Nakon provere navoda biće odlučeno da li će policija podneti krivičnu prijavu tužilaštvu protiv Kostića i za koje koje krivično delo - rekao je portparol tužilaštva Ivan Marković.

Prema rečima našeg izvora, dečak je kazao da je sve počelo kada ga je

Kostić dodao na Fejsbuku i zvao ga da se slika kod njega u studiju.

S druge strane, modni kreator negirao je optužbe da je seksualno uznemirava­o dečaka. On je saslušan u ponedeljak uveče u svojstvu građanina. Pred tužilaštvo­m je negirao da je seksualno zlostavlja­o L. J.

(15), ističući da se nije krio, niti da je znao da ga policija traži.

Kostić je u svoju odbranu naveo da je dečaka pokušao da otera iz ateljea kada je pokušao da uđe u njegov stan, međutim, kako je on navaljivao, odgurnuo ga je i tom prilikom mu iscepao majicu.

- Kostić je tvrdio da dečaka nikada ranije nije video, da je za njega čuo iz emisije i da ga je dečak proganjao preko Fejsbuka i da mu je sam tražio da ga fotografiš­e. Takođe je tvrdio da dečak sve izmišlja i da preko njega hoće da postane poznat - kaže izvor „Blica“.

Nakon provere navoda biće odlučeno da li će policija podneti krivičnu prijavu tužilaštvu protiv Kostića i za koje krivično delo

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia