Blic

Naš protivnik nema igrača kao što je Matić

Ko kaže da se plašimo? Što se tiče Sergeja i Šaćirija, skroz su drugačiji tip, kaže napadač “orlova”.

-

Dušan Tadić je bio noćna mora za odbranu Kostarike na mundijalsk­oj premijeri i očekuje se da vrti i defanzivce Švajcarske u drugom kolu grupe E.

- Mnogo je lakše pripremati utakmice protiv evropskih reprezenta­cija, mnogo igrača poznajemo, jer igraju u najjačim ligama na Starom kontinentu. Nema toliko nepoznanic­a, radili smo i analize, znamo sve o njima. Pripremiće­mo se na najbolji mogući način - ističe Tadić.

Slavlje širom Srbije stiglo je i do Svetlogors­ka.

- Mislim da smo takav narod, posle pobede volimo da veličamo, a kad izgubimo da kudimo. To je normalno kod nas. Treba da ostanemo mirni, na dobrom smo putu, ali još ništa nismo ostvarili.

Nije hteo mnogo da poredi Đerdana Šaćirija i našeg asa Sergeja Milinković­a Savića, a o pomenu straha je kao iz topa ispalio:

- Plašimo se? Ko je to rekao? Što se tiče Sergeja i Šaćirija, skroz su drugačiji tip, igraju i na različitim pozicijama. Normalno da je meni draži Sergej. Kada je reč o Matiću, Švajcarska

Može mnogo da znači i nama i njima. Sigurno da su i oni svesni toga. Favoriti? Neka budu oni blagi favoriti jer imaju više iskustva

nema takvog fudbalera.

Svesni su naši fudbaleri važnosti meča koji može da im obeleži karijere.

- Može mnogo da znači i nama i njima. Sigurno da su i oni svesni toga. Favoriti? Neka budu oni blagi favoriti, jer imaju više iskustva na ovakvim takmičenji­ma, tako je najbolje.

Tadić i saigrači su u utorak gledali duel Rusije

i Egipta, i veliki uspeh domaćina SP.

- To je naš omiljeni tim i nadamo se da će proći do polufinala najmanje. Finale Rusija - Srbija bi bilo perfektno - poručio je Tadić.

Pričao je zajedno sa Duškom Tošićem - njihovi inicijali D. T. mogli bi da znače i kao dajte tri.

- Pa, bilo bi lepo - nasmejala se desetka našeg nacionalno­g tima.

Fudbaler Sautempton­a odlično poznaje Džerdana Šaćirija, vedetu “sajdžija”, protiv koga je igrao u Premijer ligi.

- Mislim da imam bolji učinak pobeda i poraza od njega. Jedan je od njihovih najboljih igrača, nezgodan, pokušaćemo da ga zatvorimo što je više moguće. Treba i oni da gledaju da zatvore nas.

 ??  ?? od dušana tadiĆa i sutra oČekujemo igru kao protiv kostarike
od dušana tadiĆa i sutra oČekujemo igru kao protiv kostarike

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia