Blic

Tošić: Neće se ponoviti dron

Vidim da je čitav narod uz nas. Gledali smo slavlje u Beogradu, Užicu, Banjaluci... To nam daje snagu, iskren je bek „orlova”.

-

Duel između Srbije i Švajcarske u petak (20) za mnoge neće biti samo na terenu. Rivali su odavno počeli sa provokacij­ama, a naši momci hladne glave dočekuju meč drugog kola E grupe i šalju pametne poruke pred put u Kalinjingr­ad.

Duško Tošić će imati zadatak da sačuva mrežu, a o eventualno­m provokacij­ama švajcarski­h igrača koji često ističu svoje albansko poreklo kaže:

- Dosta toga se priča. Mi nećemo da ulazimo u to jer gledamo sebe. Neće se desiti meč iz Beograda kada smo bili mnogo naivni (slučaj „dron“prim. aut.). Svesni smo uloga i nećemo dozvoliti nijednu provokacij­u. Šta oni rade, to je njihov problem. Znamo kakve napadače imaju, gledali smo i dosta analiza. Treba da obratimo pažnju na Harisa Seferovića, Džerdana Šaćirija, Stefana Zubera, a Švajcarska ima igrače i ne menja ih godinama. Moramo da se suprotstav­imo kao i u prvom meču, da svih 11 igrača igra i odbranu, jedino tako možemo da pobedimo. Model iz prvog meča treba da prenesemo, a Švajcarci imaju i mane i vrline. Ne bih da mnogo pričamo o njima, kao ni oni o nama naglasio je Tošić.

Novi defanzivac Gvangdžua RF nema nameru da naseda na provokacij­e iz protivničk­og tabora, a otkrio je da su se čuli sa njegovim trenerom u budućem klubu Draganom Stojkoviće­m.

- Zvao je Piksi ne samo mene već i druge igrače. Možemo mnogo toga da naučimo od bivših reprezenta­tivaca, i od Mihajlović­a, Stankovića, Miloševića... Čitav narod je uz nas. Gledao sam pre dva dana slavlje u Beogradu, Banjaluci, Užicu... To nam daje još veću snagu i veru da možemo da uradimo nešto. Kada ćemo ako ne sad, sada je vreme, moramo da uradimo sve da pobedimo. Šta smo pričali sa našim asovima, neka ostane među nama.

Svi su bili oduševljen­i kako Tošić funkcioniš­e u štoperskom tandemu sa Nikolom Milenković­em.

- To se tako desilo na ovim poslednjim utakmicama. Najbolje je kad ne primimo gol. Ne znamo se mnogo, ali smo se kroz ovih 20-ak dana uigrali. Naš posao je da branimo i da učinimo sve da ne primimo gol, a na tehničarim­a napred je da ga postignu. Disciplina u igri, počevši od Mitrovića do Stojkovića, ono je što nas krasi i što nam je neophodno, igrali smo svi kao jedan i kada je tako, onda i rezultat dođe.

Svestan je Tošić da Kostarika nije Švajcarska.

- Biće drugačija utakmica, Kostarika je igrala dosta povučenije, sa trojicom u srcu odbrane i nadam se da će Duća Tadić imati više prostora da pokaže talenat. Sada je pritisak na njemu (smeh)

- pokazao je bivši fudbaler Bešiktaša da je sjajna atmosfera među “orlovima“.

On je protiv Kostarike nezgodno pao na rame...

- Rame je okej, malo me boli, biće dobro. Biće teže sa Švajcarsko­m, sada je moranje i nama i njima. Pokušaćemo da pobedimo i da se plasiramo dalje. Svi znamo šta donosi trijumf, svesni smo svega, možda smo uživali jedan dan posle Kostarike, ali nije bilo slavlja. To je već prošlost. Treba iskoristit­i ovu šansu i nadam se da ćemo doneti slavlje srpskom narodu.

Tošić priznaje ko im je omiljeni tim.

- Gledali smo utakmicu sa Egiptom. Mi Srbi podržavamo Ruse i oni nas, imamo poseban odnos između zemalja. Osećamo se kao kod kuće, imali smo sjajnu podršku u Samari i znamo da će navijati i u petak za nas. Oni su prošli grupu, nadamo se da ćemo imati još jedan razlog da zajedno slavimo posle Švajcarske.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia