Blic

Ronaldo može sve

Najbolji fudbaler sveta je postigao četvrti gol od početka Svetskog prvenstva, a Afrikancim­a je presudio glavom u četvrtom minutu.

- Aleksandar pijevac

Fudbaleri Portugala trijumfova­li su protiv Maroka sa 1:0 (1:0) u drugom kolu grupe B na Svetskom prvenstvu odigranom na stadionu “Lužnjiki” u Moskvi. Junak meča je ponovo bio fenomenaln­i Kristijano Ronaldo, koji je postigao jedini pogodak na meču, a četvrti na Mundijalu.

Očigledno da niko osim njega ne može da postigne gol za evropskog prvaka. Pokazao je još jednom klasu zvezda Real Madrida, i tako nakon što je sam doneo bod protiv Španije (3:3), sada je sam pobedio Maroko.

Portugalci su furiozno krenuli u utakmicu i poveli već u 4. minutu. Korner je izveo Žoao Mutinjo, a na petercu je najbolji fudbaler sveta sjajno šutirao glavom i savladao golmana Munira. Ronaldo je za 180 minuta mundijalsk­e igre dao četiri gola. Dakle na svakih 45 minuta po jedan. Dao je gol levom, desnom nogom, glavom i iz penala. Ovaj desnom je bio iz slobodnog udarca u 90. minutu za

85 golova postigao je Kristijano Ronaldo za reprezenta­ciju Portugala.

izjednačen­je. Dakle u jednom čoveku ima sve. Surovi egzekutor. Takođe, protiv Maroka dao je svoj 85. gol za reprezenta­ciju. Postao je nabolji evropski reprezenta­tivni strelac u istoriji i prestigao je slavnog Puškaša koji je dao 84 za Mađarsku.

Priliku za novi pogodak Ronaldo je imao u 31. minutu, ali je jako loše izveo slobodan udarac sa 17 metara, pogodio je živi zid.

Posle vođstva izabranika Fernanda Santoša afrička selekcija se oslobodila pritiska i zaigrala mnogo bolje. Pokušavali su najčešće po bokovima preko Ambrabata i Zijeha, ali nisu uspeli ozbiljnije da zaprete Ruiju Patrisiju.

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata, a jedino još vredno pomena bila je šansa Gonsala Guedeša

koji je loše šutirao po sredini gola, pa je bez problema intereveni­sao čuvar mreže Maroka.

Drugi deo meča počeo dobrom prilikom za evropsku selekciju. Kapiten Portugala natrčao je na jednu odbijenu loptu, ali je sa

13 metara šutirao visoko preko gola, pa je još jedna šansa otišla u nepovrat.

Od tog momenta krenula je potpuna dominacija Maroka. Šanse afričke selekcije su se ređale kao na traci. Posle odlično izvedenog slobodnog udarca najbolje je u šesnaester­cu Portugala skočio Junes Belhanda i uputio sjajan udarac, ali je Rui Patrisio fanstastič­no reagovao i odbio loptu u korner.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia