Blic

Mesi traži pobedu za spas Mundijala

„Gaučosi“moraju da trijumfuju po svaku cenu ako ne žele da se već u grupnoj fazi oproste od Svetskog prvenstva u Rusiji. Meč drugog kola grupe D igra se na stadionu u Nižnjem Novgorodu.

- N. Nastoski

Ne moramo ništa da menjamo, rekao je hrvatski selektor Zlatko Dalić pred večerašnji (20) meč sa Argentinom, kojoj gori pod nogama. Poraz bi zakompliko­vao život ekipi Lea Mesija, koji se na svakom koraku ponaša kao da se promašeni penal protiv Islanda nije ni dogodio. S druge strane, Hrvate pobeda vodi direktno u osminu finala.

Mesi je istorijski povezan sa današnjim rivalom jer je prvi gol u dresu Argentine postigao upravo protiv Hrvatske, u porazu (2:3) 1. marta 2006. godine.

Iz tog meča, u Rusiji je, pored Mesija, samo Luka Modrić.

Argentina je pre početka Svetskog prvenstva važila za jednog od favorita. I to svakako zaslužuje tim koji u sastavu ima Lea Mesija. Ipak, ekipa je pala na prvom testu protiv Islanda. Igra je dobrim delom bila neubedljiv­a i bezidejna. Argentinci nisu imali rešenja za organizova­nu igru Islanđana, pa je sada na potezu selektor Argentine Horhe

Pobednika utakmice će rešiti duel Luke Modrića i Lea Mesija

Sampaoli, koji će prema najavama znatno promeniti tim i formaciju za utakmicu sa Hrvatskom (3-4-3). Priliku će dobiti Merkado, Akunja i Pavon. Di Marija će se nakon loše partije preseliti na klupu. Hrvatska je u prvoj utakmici opravdala ulogu favorita, kada je pobeđen tim Nigerije sa 2:0. Izabranici Zlatka Dalića su na svakom turniru u grupi timova favorita iz senki, odnosno onih koji iz drugog plana mogu dogurati do završnice. Glavna uzdanica i kapiten je Luka Modrić, jedan od najboljih igrača sredine terena na svetu. Veliku podršku dobija od Rakitića, Brozovića i Perišića. Po imenima, to je trenutno jedan od najboljih veznih redova na svetu.

 ??  ?? kapiteni i prave desetke: luka modriĆ (hrvatska) i... ... leo mesi od koga se oČekuje da vodi argentinu do tri boda
kapiteni i prave desetke: luka modriĆ (hrvatska) i... ... leo mesi od koga se oČekuje da vodi argentinu do tri boda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia