Blic

Šaćiri beži sa krila

Stručnjaci se slažu da fudbaler Stouka mora da igra u sredini, gde je opasniji, a ne po strani.

- A. Pijevac

Valon Behrami je dobro, trenirao je i igraće protiv Srbije, raportirao je Italijan Antonio Manikone, pomoćnih švajcarsko­g selektora Vladimira Petkovića. Behrami je povredio mišić u meču sa Brazilom i Švajcarci su strahovali da se neće oporaviti do petka.

Manikone se pojavio pred medijima umesto Petkovića za kog je rekao da je “trener koji zna da sluša” i da zbog toga retko greši.

- Zajedno radimo već šest godina. On nije samo veliki stručnjak, već i čovek. Zna da sluša ljude sa kojima radi, iako zna da često nisam u pravu. Mada, ponekad je dobro da se mišljenja razlikuju.

Pomoćnik nije želeo da otkrije startnu postavu za meč sa Srbijom, mada se očekuje da će u Kalinjingr­adu na teren istrčati istih 11 koji su izvukli 1:1 sa Brazilom.

- Znate kako igramo i da retko menjamo pristup meču, bez obzira na protivnika. Što se Srbije tiče, dobro smo analiziral­i njihovu igra švajcarsko­g tima zavisi od šaĆirija

igru. Sigurni smo da nas neće napasti. Neće se otvoriti, već će nas čekati na svojoj polovini. Čekaće da se otvorimo i onda će probati da iznenade iz kontranapa­da. Ako u poslednjih deset minuta bude nerešeno, Srbi će postaviti zid pred svoj gol kako bi obezbedili bod. Mi ćemo, kao i do sada, pokušati da iskoristim­o kvalitet, iskustvo i snagu naših fudbalera - dodao je Manikone po dolasku švajcarske reprezenta­cije iz Samare u Kalinjingr­ad.

Pored povrede Behramija, glavna tema u švajcarski­m medijima je i pozicija na kojoj bi trebalo da igra glavni fudbaler Džerdan Šaćiri. Selektor Petković uporno od fudbalera Stouka traži da igra po krilu, kao što je bio slučaj protiv Brazila, dok stručnjaci i bivši reprezenta­tivci “sajdžija” smatraju da je Šaćiri klasična desetka.

- Mora da igra u sredini ako želimo da napadnemo Srbiju. Kada je na krilu, onda igra i defanzivno i ofanzivno, a tada gubi na kreativnos­ti i nije opasan. Protiv Brazila je bio dobar, međutim sa Srbijom mora da bude još bolji. I ne samo on, već i ceo tim. Protiv Srbije moramo da igramo na pobedu, a to možemo samo da Šaćirijem u sredini terena - jasan je iskusni švajcarski stručnjak Erih Fogel.

Naravno, postoji i drugo mišljenje da će se Šaćiri izgubiti u sredini, gde nema šta da traži protiv Matića, Milivojevi­ća i Sergeja, odnosno da će lakše da probije po krilu protiv Kolarova i Ivanovića.

Valon Behrami se oporavio od povrede mišića i igraće protiv Srbije

 ??  ?? oporavio se: nejmar
oporavio se: nejmar
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia