Blic

Kriv im je moj sin jer navija za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da njegov stariji sin Danilo, koji je prisustvov­ao utakmici Svetskog prvenstva u Rusiji, nije učinio ništa loše.

- Agencije

Odgovaraju­ći na pitanja novinara, Vučić je rekao da njegov sin nije učinio nažao nikome i dodao da ima problem da mu objasni zbog čega se protiv njega vodi hajka u pojedinim medijima.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografij­a na kojoj se njegov stariji sin, na utakmici Srbija - Kostarika u Rusiji, nalazi između nekoliko vođa navijača Partizana. Vučić je rekao da mu nije lako da objasni svom sinu zbog čega su ga napali što je išao da navija za Srbiju i “što je stajao tri mesta od nekog iako čak i ne navija za Partizan”.

- Ja možda nisam uvek najbolji brat i otac, jer ne provodim dovoljno vremena sa svojom porodicom, ali neću dozvoliti da se vodi hajka protiv njih - rekao je Vučić.

On je povodom komentara na račun njegovog sina, ali i na ukidanje presude kojom su na uslovne kazne zatvora bila osuđena sedmorica žandarma zbog fizičkog napada na njegovog brata, ironično rekao da je “to tako normalno u autokratsk­om režimu za koji ga optužju”.

- Šta se očekuje od zemlje u kojoj je diktatura i u kojoj javni servis tri meseca izveštava o protestima protiv diktature, a ispostavil­o se da je sve bilo zarad fotelje Saše Jankovića. Ili ubeđuju da su krivi bubrezi moga brata jer su napali nečije pendreke zapitao se Vučić i dodao da je “na kraju ipak bolje da je neko iz negove porodice, ili on lično oštećen, nego bilo koji drugi građanin”.

Vučić je juče u Beogradu razgovarao sa predsednik­om Bugarske Rumenom Radevom, posle čega je izjavio da će otići u Brisel na nastavak dijaloga, ali da je prilično obeshrabre­n zbog izjava iz Prištine.

- Beograd mora da bude prisutan, da se bori za interese svog naroda i celog regiona.

S tim u vezi, Vučić je ukazao na značaj članstva u EU, navodeći da je Srbija komplikova­nu deonicu koridora 10 kroz Sićevačku klisuru i tunel Bancarevo morala svojim parama da plaća, te da bi bilo mnogo lakše da, kao u slučaju Bugarske, može da radi novcem Unije.

- Za autoput Niš-Priština daju nam 20 odsto granta, zbog čega smo presrećni. Tuđim parama biće izgrađeno 15 kilometara. To je, pored vrednosti kojima težimo, nešto zbog čega treba da se pridružimo EU - objasnio je on.

Vučić je dodao da će Srbija ove godine završiti istočni krak koridora 10.

- Nadamo se da će i Bugarska završiti svoju deonicu - kazao je on. Radev je odgovorio da Bugarska nešto zaostaje kada je reč o autoputu ka Srbiji, dodajući da je teren složen.

 ??  ?? predsednik nije optimista pred nastavak dijaloga s prištinom
predsednik nije optimista pred nastavak dijaloga s prištinom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia