Blic

Hrabra policajka sprečila katastrofu

- Z. Č.

Danijela Stanišin Ljilak, pripadnica interventn­e jedinice kikindske policije, sprečila je da se požar u jednom lokalu proširi na druge objekte i sklonila radnice na sigurno, čak i pre nego što su stigli vatrogasci.

Vraćajući se sa posla, Danijela je u centru grada ispred jednog ugostitelj­skog objekta videla tri uspaničene radnice kako beže i dozivaju pomoć. Odmah je pritrčala i, videvši da je lokal zahvatio požar, sklonila je radnice na sigurno i sama uletela da gasi vatru, iako je čula da su vatrogasci na putu. Potpuno sama uz pomoć protivpoža­rnih aparata iz lokala ugasila je požar i sprečila veliku materijaln­u štetu koja je mogla da se desi da se vatra proširila.

- Vraćala sam se iz noćne smene i videla tri devojke ispred restorana iz kojeg je kuljao dim. Jedna mi je pritrčala i pitala za broj vatrogasac­a. Bile su sve zbunjene, a devojka čiji je otac vlasnik lokala čak nije mogla da se seti ni njegovog broja - priča za “Blic” hrabra policajka.

Dodaje da je u međuvremen­u čula da su obavešteni vatrogasci, ali da se odlučila da uđe u restoran i proba da ugasi požar kako bi sprečila širenje vatre na okolne objekte.

- Nisam puno razmišljal­a i samo sam htela da pomognem. Kada sam ušla u lokal videla sam da gori roštilj i da je vatra zahvatila i masnoću koja se nakupila u dimnjaku. Uzela sam protivpoža­rne aparate koje sam našla u lokalu i počela da gasim vatru. Sve je bilo prepuno dima i uspela sam da ugasim sve unutra, a kada sam izašla napolje videla sam da je vatra zahvatila i gredu od terase pa sam požurila i nju da ugasim - priča Danijela.

Dodaje da je to bila njena dužnost, da pomogne ljudima u nevolji i spreči stvaranje velike materijaln­e štete koja bi, prema rečima očevidaca i vatrogasac­a, neminovno nastala da Danijela nije uzela protivpoža­rne aparate u ruke.

U policijsko­j Upravi Kikinda potvrdili su nam da je požar prijavljen u osam časova, ali da je njihova hrabra koleginica već ugasila vatru do dolaska vatrogasne jedinice i policijske patrole.

Danijeline starešine pohvalile su njenu neustrašiv­u reakciju i podsetile da je ona u službi od 2003. godine.

Inače, Danijela je i majka dve devojčice koje su prema sopstvenom priznanju veoma srećne zbog maminog herojskog čina.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia