Blic

Stefan će još dugo gledati tatu kako pobeđuje

Ostali ne znaju šta ih čeka. Nole je tek krenuo. Ponovo vidim vatru u njegovim očima, rekla je Dijana, majka našeg najboljeg tenisera, koji je poručio: „Verujte mi, mogu i dalje da igram na visokom nivou.“

- aleksandar pijevac

Da li će se Novak Đoković zadovoljit­i nakon što je povratak obeležio trijumfom u Vimbldonu? Ne bismo se kladili. Sada osvajač 13 grend slem titula izgleda odlučniji nego ikada, odlučniji da u 31. godini počne novi teniski život.

- Svestan sam da se ljudi pitaju da li mogu konstantno dobro da igram na ovom nivou. Verujte mi, mogu! Međutim, u ovom trenutku ne želim da gledam daleko niz put, želim da uživam u svemu što sam postigao - iskren je bio četvorostr­uki prvak Vimbldona.

Ovaj odgovor shvatićemo kao Novakovo “ne” preranom odlasku u penziju. Đoković je najmlađi član takozvane velike četvorke, pri čemu ima pozitivan skor sa Nadalom (27-25), Federerom (23-22) i Marejom (25-11). Međutim, i pored svega što je osvojio, o srpskom teniseru se ne govori istim poverljivi­m tonom kao, recimo, prema Rafi

i Rodžeru.

- Svi vole

Nadala i Federera, Đokovića poštuju. To je nešto što ga muči, ali ljubav ne možete da kupite. On to shvata veoma lično, jer ima takav karakter. Veoma je osetljiv po tom pitanju - rekao je legendarni Boris Beker, koji je u Londonu komentaris­ao mečeve za BBC.

Beker je, kao često do sada, promašio temu. Emo-

tivan trenutak sa sinom Stefanom je nešto što ne može da se kupi ili odglumi. Slika zagrljenih sina i oca je obišla svet a svi se nadamo da ćemo je gledati još dugo. Ko zna, možda će jednog dana Stefan zauzeti očevo mesto.

- Kao klinac sam maštao da osvojim Vimbldon. Izvukao bih neki kobajagi trofej i stajao pred ogledalom. Mislim da sam imao sedam ili osam godina. Zamišljao sam kako izgleda biti šampion. Obećao sam tada sebi da ću pojesti vimbldonsk­u travu sa terena ako postanem šampion. Ne znam zašto sam to tada pomislio, ali pamtim prvi put kada sam pobedio ovde da mi je to najslađi desert koji sam ikada probao. Očinstvo mi je pomoglo da osvojim četvrtu titulu u Londonu - rekao je Novak Đoković.

Dijana Đoković kaže da je Novak sanjao da ga jednog dana deca gle- daju kako osvaja titulu. Ipak, davno prevaziđen­o pravilo koje se poštuje samo u Vimbldonu kaže da deca mlađa od pet godina ne mogu da budu na

tribinama. Stefan ima tri godine, dok će Tara 2. septembra proslaviti prvi rođendan.

- Oni ostali ne znaju šta ih čeka! Novak je tek krenuo svojim putem. Pun je žara i želje da pobeđuje. Odmorio se i ponovo vidim vatru u njegovim očima koje nije bilo jedno vreme, doduše. Znam da je pričao da bi voleo da ga njegova deca vide kako osvaja pehare. Iznenadila sam se, jer nisam očekivala da Stefan bude na tribinama. Vidim da je Novak pehar posvetio svojoj porodici i to je divno - dodala je majka najboljeg srpskog sportiste svih vremena.

Sada je jasno da su Stefan i Tara pomogli Novaku da prebrodi najteži period u karijeri. Đoković je pre samo pet nedelja, posle poraza od Marka Čekinatija u Rolan Garosu, rekao da neće igrati na turnirima na travi. Od neću, stigao je do dva finala, jednog pehara i 11 pobeda u 12 mečeva.

- Istina je da je malo nedostajal­o da Novak ne bude spreman za Vimbldon. Ispostavil­o se da je bila dobra odluka da se pojavi u Kvinsu, gde je stigao do finala. Nisam očekivao da će biti ovoliko dobar u Londonu, ali je pronašao svoju igru. Radili smo na servisu i riternu i to se isplatilo. Protiv Nadala je bio izvrstan, ali sam se uplašio da ne bude umoran posle pet setova - izjavio je Novakov trener Marijan Vajda.

 ??  ?? novak ĐokoviĆ je radost po završetku finalnog meČa podelio sa svojim najmilijim­a koji su bilo uz njega u londonu
novak ĐokoviĆ je radost po završetku finalnog meČa podelio sa svojim najmilijim­a koji su bilo uz njega u londonu
 ??  ?? supruga jelena i trogodišnj­i din stefan na tribinama u vimbldonu
supruga jelena i trogodišnj­i din stefan na tribinama u vimbldonu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia