Blic

Hrvatska u suzama čekala svoje šampione

Sledeći put će biti titula, poručili su uglas fudbaleri selektora Zlatka Dalića.

-

Centar Zagreba je bio zakrčen još u zoru, iako je bilo planirano da hrvatski fudbaleri u glavni grad doputuju tek u 14 sati. Više desetina hiljada navijača okupilo se da pozdravi vicešampio­ne planete koji su, međutim, kasnili 90 minuta.

- Čekamo, a čekali bismo i još ovoliko ako je potreb- no. Usrećili su nas i ovo je najmanje što možemo da uradimo za svoje šampione - rekao je jedan od navijača, a prenose hrvatski mediji.

Fudbaleri su još pre polaska iz Moskve za Zagreb priznali da jedva čekaju da se vrate kućama. Mnogi od njih nisu mogli da zadrže suze.

- Mešaju se emocije i ne mogu da obećam da više neće biti suza. Žao nam je što nismo postali prvaci, žao nam je pogotovo posle svih poruka koje smo dobili iz Hrvatske. Međutim, mislim da svi možemo da budemo ponosni. Ova podrška je najvrednij­a, vrednija je i od suvog zlata. Hvala svima i nadam se da ćemo dobiti novu priliku da odemo korak dalje - rekao je Domagoj Vida.

Kapiten i najbolji fudbaler Svetskog prvenstva Luka Modrić takođe kaže da su se fudbaleri istrošili u finalu.

- Ne mogu da vam opišem koliko mi je krivo, najviše zbog naših navijača, zbog svih ovih ljudi koji su mesec dana bili uz nas. Borili smo se, videlo ste svi, ali više nismo mogli. Svega je bilo u finale, Francuzi su pobedili, međutim, nisu bili bolji od nas. Hvala na podršci, hvala na lepim rečima i željama. Idemo dalje, ova generacija nije rekla sve - poručio je Luka Modrić.

 ??  ?? slavlje navijaČa u centru zagreba
slavlje navijaČa u centru zagreba

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia