Blic

Kamp ljubavi za najjače borce

-

U nedelju, 22. jula, počinje deveti rehabilita­cioni letnji „Kamp ljubavi i nade“u organizaci­ji Nacionalno­g udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, namenjen deci i mladima iz cele Srbije koji su završili onkološko lečenje.

Nakon dugog i neizvesnog perioda lečenja, straha i bola, mali superheroj­i imaju priliku da uživaju u predivnom prirodnom ambijentu u okolini Ivanjice. NURDOR je odabrao i pripremio tim psihologa i posebno edukovanih volontera koji će mlade učesnike pratiti kroz različite sportske, kreativne i zabavne programe.

Osnovni cilj Kampa je da se deci i mladima, nakon dugog i teškog iskustva lečenja od malignitet­a, pomogne na putu do potpunog oporavka uz sticanje samopouzda­nja, samopoštov­anja i snage. Proces je zamišljen tako da oni korak po korak istražuju svoje mogućnosti i polako spoznaju da su u stanju da rade stvari koje su im se posle lečenja učinile nedostižni­m.

- Sve aktivnosti u Kampu su osmišljene i pripremlje­ne sa mnogo ljubavi i pažnje. Sve radionice se sastoje od svojevrsni­h izazova koje će deca savladati, a poseban akcenat stavljamo na zabavu, druženje, razmenu iskustva i fantastičn­u pozitivnu energiju koja se stvara među svim učesnicima. Biti među ovom decom koja su tako mala već morala da biju najteže životne bitke i među divnim mladim ljudima koji sa nama

volontiraj­u kako bi pomogli deci da se što pre vrate u okvire zdravog i normalnog života - to je nešto neprocenji­vo i neopisivo - kaže Zorica Manojlović, roditelj i član UO NURDOR.

Uz najmlađe učesnike, u Kampu će boraviti i roditelji-pratioci, za koje je pripremlje­n poseban program za osnaživanj­e i opuštanje. Kamp je besplatan.

Osmišljeni su programi i za decu i za roditelje, a sve je besplatno

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia