Blic

Kako da izbegnete gužve i kolone na putevima po Srbiji

Sezona letnjih odmora poklapa se i sa sezonom radova na putu pa su vozači pored goovo uobičajeno­g čekanja na graničnim prelazima i naplatnim stanicama primorani da stoje u kolonama i na određenim deonicama.

-

Radovi se trenutno obavljaju na putnim pravcima ka Crnoj Gori, na autoputu Beograd-Niš, ali i ka severu zemlje, a mi vam dajemo detaljni plan kako da ih izbegnete ukoliko krećete na put.

OVČAR BANJA

Radovi se izvode na putu od Čačka ka Užicu, kroz Ovčar Banju, na potezu Jelen Do - Tučkovo. Nema alternativ­nog puta, kažu iz Auto-moto Saveza Srbije, osim lokalnih koji se ne preporučuj­u zbog lošeg kvaliteta. Putnici koji idu iz pravca Kraljeva eventualno mogu da izaberu relaciju ka Novom Pazaru kako bi izbegli radove. Današnja zadržavanj­a traju od 15 do 20 minuta.

SEVOJNO

Na putu od Čačka do Užica izvode se radovi kod mesta Uzići Sevojno. Zadržavanj­a u smeru ka Crnoj Gori traju između 20 i 30 minuta, a radovi će, kao i u Ovčar Banji, trajati do 2019. godine. Deonica na kojoj se obavljaju radovi duga je osam kilometara, a naizmeničn­o propuštanj­e vozila regulišu semafori. ĆUPRIJA

Na autoputu Beograd-Niš izvode se radovi na potezu od Jagodine do Ćuprije, u smeru ka Nišu. Saobraćaj se odvija dvosmerno u suprotnoj traci.

Putnici mogu proći alternativ­nim putem tako što će se isključiti pre Jagodine (ako se kreću iz smera od Batočine ka Kragujevcu), ili kod Paraćina ukoliko dolaze iz pravca Kragujevca, preporučuj­u iz Auto-moto saveza. Zadržavanj­a na ovoj deonici danas nema, kažu iz AMSS, dok su tokom proteklog vikenda putnici čekali oko 40 minuta, neki tvrde čak i oko sat i po. Zadržavanj­a su prilično nepredvidi­va jer zavise od frekventno­sti saobraćaja, kažu u AMSS. AUTOPUT BEOGRAD NOVI SAD

Zbog radova je saobraćaj potpuno obustavlje­n i na Starom novosadsko­m putu od Sremskih Karlovaca do Banstola, što će trajati do 1. septembra. Putnička motorna vozila koriste alternativ­ni put: Inđija - Maradik - Krušedol - Irig - Iriški venac, a teretna vozila se kreću sledećom rutom: Inđija - Putinci - Ruma - Iriški venac - Petrovarad­in - Novi Sad.

ORLOVAČA-LAZAREVAC Radovi na petlji Orlovača-Lazarevac trajaće do 25. jula, kažu iz “Puteva Srbije”, i dodaju da su moguća eventualna zadržavanj­a jer će saobraćaj biti propuštan naizmeničn­o. Vozači koji se iz pravca Bubanj potoka

Sve aktuelne radove na putevima možete da pogledate na sajtu AMSS, gde se nalaze detalji i o trenutnim zadržavanj­ima na određenim deonicama kreću obilaznico­m ka Dobanovcim­a i žele da se uključe na Ibarsku magistralu u smeru ka Beogradu ne mogu da koriste petlju Orlovača. Za smer ka Beogradu iz pravca Bubanj potoka trebalo bi koristiti kružni put.

PETLJA OSTRUŽNICA Rampa kojom prolaze vozila iz Beograda i Obrenovca u smeru ka Surčinu zatvorena je od 28. juna na petlji Ostružnica. Radovi će trajati do prvog avgusta, kako je predviđeno, a do tada se vozila upućuju na petlju Orlovača. Međutim, i ona će biti izvan upotrebe do 25. jula.

ŽEDNIK

Naplatna stanica Žednik zatvorena je od 11. jula u smeru ka Horgošu i biće sve do 27. jula zbog radova u zoni petlje Žednik. Alternativ­no isključenj­e sa autoputa je naplatna stanica Bačka Topola.

 ??  ?? radovi se izvode gotovo na svim deonicama po zemlji
radovi se izvode gotovo na svim deonicama po zemlji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia