Blic

Malinar prevario Pribojke za 1.000 evra

- V. L.

mesec dana uskraĆeni

Porodica iz Užica čiju decu je jedan malinar iz ovog grada izigrao za novac zarađen u nadnici nije jedina koja se žali da je prevarena od gazde kog koga je brala voće.

Za razliku od Užičana, koji su posle mesec dana naplatili 17.000 dinara, i to posle medijske pompe koju su digli protiv malinara, Vesna Milikić iz Priboja to ne može da učini ni posle godinu dana. Njen problem je skup 1.000 evra.

- Moja ćerka, 72-godišnja majka i drugarica od sestričine prošlog leta su 30 dana brale malinu kod jednog poljoprivr­ednika iz sela Visoka kod Arilja. Tamo su otišle na preporuku jedne moje koleginice, dnevnica je dogovorena na 2.000 dinara, a njegov uslov bio je da one ostanu 30 dana - priča za „Blic“Vesna.

Nadničari koji su radili sa njima preneli su im na kraju berbe da je u tom malinjaku ubrano sedam tona voća.

- Posle 30 dana, kada je berba završena i kada je trebalo da se vrate kući, mojoj majci i ćerki dao je po 100 evra, a devojčici koja je bila sa njima 300 evra. Rekao je da će ostalo namiriti za 15 dana - kaže Pribojka.

Ni posle tog roka, dodaje, malinar nije isplatio obećano. Onda ga je Vesna počela zvati da vidi šta je sa novcem.

- Dočekala sam da me čovek koji duguje mojoj porodici i ovoj devojčici ukupno 1.000 evra najprizemn­ije psuje i preti mi.

Najpre je rešila da presavije tabak, a onda shvatila da će se slučaj razvlačiti po sudu i na kraju neće imati odakle da naplati zarađeni novac.

 ??  ?? nadniČili i ostali za platu
nadniČili i ostali za platu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia