Blic

Ubici medicinske sestre 30 godina

- M. Čvorić Gubelić

Viši sud u Šapcu osudio je Vukašina Vilotića (42) na 30 godina zatvora za ubistvo medicinske sestre Ljubinke Popović iz ovog grada, u januaru 2016. godine. Sudsko veće prihvatilo je predlog tužilaštva da se Vilotić osudi na 30 godina jer su veštaci Specijalne zatvorske bolnice iz Beograda tokom postupka nesumnjivo dokazali da je ubistvo učinio u uračunljiv­om stanju.

Porodica je i danas neutešna. Žale što nije osuđen na 40 godina, ali im je laknulo što je postupak okončan posle dve i po godine neizvesnos­ti.

- On je trebalo da dobije doživotnu robiju jer je hladnokrvn­o ubio Ljubu na njenom radnom mestu. Šta da kažem, za nas utehe nema, ali mi je bar malo lakše da ne moram da ga gledam više na suđenjima. Ove dve godine bilo je neizdrživo kaže Vidoje Popović.

Predstavni­k tužilaštva je u završnim rečima istakao da uračunjivo­st Vilotića nije dovedena u sumnju, što je bio osnovni argument odbrane za odugovlače­nje postupka. Zahtev da se osudi na 30 godina obrazložil­i su dokazima veštaka da je Vilotić ubistvo počinio u „stanju povišene emocionaln­e napetosti, ali da to nije imalo intenzitet afekta“, te da je u tom trenutku bio svestan.

Odbrana je i u završnim rečima ostala pri stavu da je reč o „opasno bolesnoj osobi“koja je trebalo da bude smeštena na odeljenje da se leči i da je to propust lekara. Tokom postupka tvrdili su da je Vilotić bio pod uticajem tableta. To su opovrgle toksikološ­ke analize kojima je potvrđeno da u krvi Vilotića nakon ubistva nisu pronađene supstance koje bi mogle dovesti do privremene duševne poremećeno­sti.

Trebalo je da dobije doživotnu jer je ubio Ljubu na njenom poslu

 ??  ?? vukašin vilotiĆ osuĐen za svirepo ubistvo
vukašin vilotiĆ osuĐen za svirepo ubistvo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia