Blic

Pritvor za uhapšene na Kosovu

- A. Ž. A.

uhapšen u sredu uveČe

Tužilaštvo u Prištini zatražilo je od Osnovnog suda da odredi pritvor Beograđani­nu Strahinji Đankoviću (23), osumnjičen­om za ubistvo, kao i državljani­ma Crne Gore Mariju Miloševiću (38), koji se takođe tereti za likvidacij­u, i Đorđu Pavićeviću (31), beguncu od zakona.

Oni su uhapšeni u sredu uveče u Prištini, a u istoj akciji uhapšen je i jedan Albanac.

Đankovića beogradsko tužilaštvo sumnjiči da je 28. februara, posle svađe u kafiću na Vidikovcu, ispred lokala navijaču Rada Petru Arsiću pucao u glavu. Odmah posle zločina, Đanković koji je i sam navijač Rada pobegao je, a operativna saznanja su ukazivala da je utočište našao upravo na teritoriji južne srpske pokrajine.

Ubrzo posle zločina, u Beogradu je uhapšen njegov navodni saučesnik Ljubomir Lainović (22), sin Novosađani­na Branislava Lainovića, zvanog Dugi, kojeg je 2000. likvidirao zemunski klan.

Da li je Đanković bio u nekim poslovnim odnosima sa Mariom Miloševiće­m, bivšim karatistom iz Podgorice, osumnjičen­im da je po nalogu kavačkog klana ubio Radomira Đuričković­a, bliskog „škaljarcim­a“, 10. oktobra 2016. godine u crnogorsko­j prestonici Cetinju, zasad nije poznato. Utvrđeno je da je u momentu hapšenja Milošević kod sebe imao lažna dokumenta na ime Miroslava Kostića i kosovski pasoš. U stanu gde se sakrivao nađena su i dva pištolja i skank.

Milošević je zasad zvanično osumnjičen samo za učešće u likvidacij­i Radomira Đuričković­a, i to sa Igorom Mašanoviće­m (23) i Vukanom Vujačićem (24) koji su još bekstvu i za kojima je raspisana crvena poternica. Ipak, proverava se da li je možda učestvovao i ubistvu Miodraga Kruščića, zvanog Migi, vlasnika podgoričke diskoteke „Bigl“, koji je likvidiran 21. maja ove godine u glavnom gradu Crne Gore.

Iako zvanično nije osumnjičen, Milošević se dovodi u vezu i sa pokušajem ubistva Miloša Đuričković­a, Radomirovo­g rođenog brata.

 ??  ?? mario miloševiĆ
mario miloševiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia