Blic

U istom avionu za Litvaniju

-

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u nastavku evropske priče igraće protiv litvanskih klubova. Crveno-beli će u drugom kolu kvalifikac­ija za Ligu šampiona na ekipu Suduve, dok će crnobeli na megdan Trakaiju u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope.

Sudbina je iskrojila kapu tako da naša dva najveća kluba prolaz u narednu rundu traže protiv Litvanaca.

Prvi mečevi su u Beogradu, a potom se revanši igraju u bivšoj republici SSSR-a. „Večiti“bi, dakle, mogli u isti čarter. Time bi se znatno uštedeo novac, a i za podizanje morala bilo bi adekvatnij­e. Kakve bi se tu scene videle... U stilu Stenlija Kjubrika.

Mnogi iz tabora Partizana i Zvezde su prijatelji i druže se privatno. To je, naravno, tabu tema. Ovde ko se jasno ne deklariše - taj je odmah pukao. Ono što je u fudbalu lepo je to što takva drugarstva odolevaju, mada uz dosta muke.

Pa ipak, „ptica“koja će leteti u zemlju u kojoj je košarka

nacionalni sport, čiji su junaci Sabonis, Marčuljoni­s i Jasikeviči­us, mogla bi da bude na desnom krilu ofarbana u crveno-belo, a na levom u crno-belo. Taj bi avion bio apsolutni hit Evrope. Pilot i kopilot Zvezdan Terzić i Milorad Vučelić, svako vozi ravnopravn­o, u jednom pravcu. Sleteli tamo - pa pobedili. Sleteli ovde - pa se izljubili. „Večiti“aeroplan mogao bi potom komotno u muzej. Da ga preliju bronzom, kao spomenik čudnovatom poduhvatu kada su Zvezda i Partizan zajedno išli u pobede.

A onda smo se probudili. Bio je to, ipak, samo san. Ali lep, baš

lep...

Mnogi iz tabora Partizana i Zvezde su prijatelji.

To je, naravno, tabu tema

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia