Blic

Protivnik Partizana je litvanski 13-godišnjak

Klub je osnovan pre samo 13 godina, a član elitnog ranga je tek treću sezonu. Zvezda tima Dinjar Biljaletdi­nov igrao je za moskovsku Lokomotivu, Spartak, kao i za Everton, koji ga je svojevreme­no platio 10 miliona evra.

- P. Tihi

Naredni protivnik Partizana u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope, ekipa litvanskog Trakaija, sastavljen­a je uglavnom od domaćih fudbalera, uz nekoliko stranaca poput Belgijanac­a Alona Nezera, Etijena Mukanje i Kevina Ntike Bondombe. Najzvučnij­e ime svakako je Dinjar Biljaletdi­nov koji je nastupao za moskovsku Lokomotivu, Spartak, kao i za Everton. Zanimljivo je da su ga Englezi platili čak 10 miliona evra pre nekoliko godina, pa će izabranici Miroslava Đukića morati da obrate posebnu pažnju na 33-godišnje levo krilo.

Šansa crnobelih bi mogla da bude i u treneru Kibu Vikunji. Ovaj 46-godišnji Španac je prvi put samostalno seo na klupu nekog tima, a do sada je bio samo asistent u Legiji iz Varšave i u Osasuni. Međutim, Trakai je predvodio na samo četiri meča, pa bi Đukić trebalo taktički da nadmudri neiskusnog kolegu.

Najčešća formacija u kojoj igraju Litvanci je 4-2-3-1, a na meču prvog gola kvalifikac­ija centralni napadač je bio Kazlauskas, umesto najboljeg strelca Mukanje, a zanimljivo je da je zadnji vezni Cizas bio strelac jedinog gola kojim je eliminisan Irtiš.

Litvanska liga je u punom jeku, što bi mogla da bude prednost protivnika crno-belih, a Trakai zauzima trenutno četvrto mesto sa učinkom od šest pobeda i remija, ali i sedam poraza.

Inače, Trakai je osnovan pre samo 13 godina, a članovi elitnog litvanskog ranga su tek treću sezonu.

Šansa Partizana mogla bi da leži u neiskustvu trenera Kiba Vikunje

 ??  ?? za ekipu iz litvanije igraju tri belgijanca
za ekipu iz litvanije igraju tri belgijanca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia